Morrane, die vast in dienst is bij Peter, bedient de zussen Gerd en Maria Theunen in Het Veld. Morrane zal deze zomer waarschijnlijk mee naar het zwembad van Nijlen verhuizen.© kma

Sporthal Het Veld zoekt na tien jaar nieuwe uitbater voor cafetaria en zwaait ook zaalwachter uit

Zandhoven -

De gemeente Zandhoven gaat op zoek naar een nieuwe uitbater voor de cafetaria van sporthal Het Veld in de Schildebaan. Peter Van Looy die op 6 augustus 2013 de cafetaria opende heeft zijn contract niet verlengd, omdat hij intussen ook de concessie van de cafetaria van het zwembad van Nijlen heeft, en die ligt vlak achter zijn deur. Ook zaalwachter Jef Paenhuyzen is aan zijn laatste dagen bezig.

Kristin Matthyssen

Met een investering van ruim zeven miljoen was gemeentelijke sporthal Het Veld tien jaar geleden een belangrijk project voor Zandhoven. Met Peter Van Looy (52) vond de gemeente een enthousiaste cafetariahouder die gepokt en gemazeld was in het vak. Hij bouwde de cafetaria samen met zijn team uit tot een plek waar sporters, ouders, verenigingen en toevallige passanten zich thuis voelen. Er is zelfs een breiclub op donderdag.

Maar intussen kon hij ook de concessie voor de cafetaria van het zwembad van Nijlen binnenhalen. En vermits hij zelf in Nijlen woont is dat interessanter voor hem. “Ik heb Het Veld nu tien jaar gedaan en het is mooi geweest. Tegen de zomer zou mijn opvolger moeten klaarstaan.”

Als we er op een rustige dinsdagmiddag binnenspringen, zitten zussen Maria en Gerd uit Viersel en Berlaar zich op te warmen aan een koffie en thee. “We gaan elke dinsdag wandelen, en een natje hoort daarbij”, zegt Maria. “Dit is een goeie stophalte. De bediening is altijd vriendelijk. Soms kom ik hier met mijn man of de kinderen en kleinkinderen wel eens iets eten”, zegt Maria. “De kleinkinderen kunnen buiten in de speeltuin ravotten. Hopelijk vinden ze op tijd een even goeie uitbater.”

Snackje

Kandidaten kunnen zich voor 20 maart melden bij afdelingshoofd vrije tijd Christel Goormans. Bij haar kan je ook alle voorwaarden navragen. “De cafetaria moet zeven dagen op zeven open zijn, want hier wordt dagelijks gesport. De spijskaart van Peter was heel uitgebreid. Wij verwachten dat onze sporters en hun familie hier iets kunnen drinken en een snackje eten. Het is een kans om een horecazaak met een goede reputatie over te nemen waar gegarandeerd passage is.”

Jef Paenhuyzen (links) wil eigenlijk niet met pensioen, maar hij moet. Hier samen met zijn baas Christel Goormans en collega-zaalwachter Pieter Kempenaers.© kma

Afscheid van Jef

Het tienjarig bestaan van sporthal Het Veld zal in september waarschijnlijk gevierd worden. Het Veld lokt jaarlijks zo’n 50.000 à 55.000 sporters. Deze week hangen er veel ballonnen en lieve tekstjes, want zaalwachter Jef Paenhuyzen (65) gaat met pensioen. Hij was er van in het begin bij toen Het Veld de deuren opende. “Ik ga met tegenzin met pensioen, want ik zou liever blijven werken. Ik heb hier zo veel vriendschap gekregen van alle kinderen, de sporters, hun supporters en de gepensioneerden. Met Christel heb ik een ongelooflijk goeie baas gehad, die altijd de gulden middenweg zoekt. Ik ben hier élke dag graag komen werken”, zegt Jef, terwijl hij alle afscheidsversjes bekijkt. Woensdag, vrijdag en zondag doet Jef zijn laatste dagen. “Daarna zal ik hier geregeld iets komen drinken in de cafetaria.”

info over de concessie voor de cafetaria 03-410.16.65 of sport@zandhoven.be (Christel Goormans)

Jef Paenhuyzen is elke dag met goesting komen werken. Wie kan dat nog zeggen?© kma

© kma

© kma

Het huldeboek voor Jef.© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners