In provinciale is het plezant: van #schaatsen tot de eerste goal van het seizoen

Zoals collega Bart Devaere vaak schrijft in Het Nieuwsblad: “in provinciale is het plezant”. Vraag dat maar aan Maria-ter-Heide waar ze dit afgelopen weekend voor de eerste keer dit seizoen de weg naar de goal konden vinden. Verder stond de sneeuw heel goedkoop in Geel en werd er meer dan de helft van alle matchen afgelast.

Dries Van Thielen, Dennis Rosiers

A.) Let it snow, let it snow, let it nooo!!

Ook dit weer was het weer discussie: moest Voetbal Vlaanderen een algemene afgelasting doorvoeren door het strenge weer? In Limburg was dat het geval… En in de provincie Antwerpen? “We hebben voor de provincie Antwerpen een algemene afgelasting niet overwogen. De problemen beperkten zich tot de grens met Limburg. En er is nog voldoende ruimte om alle wedstrijden te herplaatsen”, klonk Bart Huylebroeck, directeur competities voor Voetbal Vlaanderen in onze krant.

Hoeveel matchen werden er uiteindelijk gespeeld in de provinciale reeksen? 38 van de 89 ...

LEES OOK. Geen algemene afgelasting ondanks hevige sneeuwval in provincie Antwerpen: “Als er gespeeld kan worden, laten we spelen”

B.) De derby van 10 minuten

Toegegeven, dat hadden er ook 39 kunnen zijn! Want de derby tussen OG Mortsel B en Oxaco-Boechout (4e provinciale B) ging aanvankelijk door. “We hadden er samen met Boechout alles aan gedaan om ons veld sneeuwvrij te krijgen. Ook al is het maar een korte verplaatsing, je wil die match absoluut spelen.”

“Ik denk dat we 95% van het veld ijsvrij hadden gekregen, dus de scheidsrechter besloot om de match op gang te fluiten. Wij komen al na twee minuten op voorsprong. Maar na tien minuten merken we op dat iedereen wel wat aan het schuiven gaat: verdedigers knotsen tegen mekaar. En de scheidsrechter beslist – terecht – om de match toch te onderbreken. Krijgen wij wel onze voorsprong terug in de terugmatch?”, vraagt Mortsel-coach Bart Van Beylen zich af.

C.) #schaatsen: Sneeuw te koop op de Leunen

Ook in de nationale reeksen rolde de bal niet altijd. Match afgelast tegen Kampenhout #schaatsen liet Zwarte Leeuw weten. Ook leuk.

ASV Geel kon dan wel spelen – met dank aan de talrijk opgekome vrijwilligers. Na het sneeuwruimen kon je daar “600 kuub sneeuw kopen”, aan de democratische prijs van 10 EUR de kuub. Of dat veel geld opleverde laten we in het midden maar de Zotten konden wel voor het eerst dit jaar vieren. 4-0 werd het tegen rode lantaarn Diest.

LEES OOK. Geel mag voor het eerst dit jaar vieren: “Na de eerste treffer was de veer bij Diest gebroken”

D.) Eindelijk raak voor Maria-ter-Heide

Soms werd er dus wel gevoetbald – en dat leverde vaak belangrijke statistieken op. In de 88e minuut stond het 8-0 voor Donk, tot Gio Vanbosch de netten deed trillen voor Maria-ter-Heide. Meteen het eerste doelpunt van de ploeg uit Brasschaat, dat nog altijd op -9 punten staat in 4e provinciale C – omdat het vorig jaar het seizoen staakte. Proficiat, Gio!

Opvallend detail: de doelpuntenteller staat nu weldegelijk op 2 treffers. Maar de eerste goal voor Maria-ter-Heide was een own goal van Alberta Schilde.

E.) Afscheid van een vriend

Ook naast het veld viel er het een en ander te noteren. Mariekerke-Branst verloor dan wel met 1-3 van Tisselt, het grootste verlies deed zich voor na de wedstrijd. Na vier jaar (én een promotie) kondigde Ahmed Sababti aan dat hij afscheid neemt van de eerste provincialer na dit seizoen. Wat de toekomst brengt, is nog wat in het duister tasten, maar we wensen hem alvast het allerbeste.

Ook Arendonk Sport (2e provinciale) nam afscheid van coach Jimmy Byns, zonder wrange gevoelens. “Ik hoop wel dat ze zich kunnen redden, want het is echt een mooie club”, aldus Byns. Arendonk staat voorlopig voorlaatste.

LEES OOK. Jimmy Byns niet langer coach van Arendonk Sport: “De goede vibes van vorig jaar waren verminderd”

Ook Schriek ziet na dit seizoen zijn coach vertrekken. James Van Vaerenbergh wordt volgend seizoen T1 bij Londerzeel United.

F.) En volgend weekend?

Of sneller! Geen plannen op woensdagavond? Leider Wortel (3de proviniciale C) speelt woensdag een inhaalmatch tegen Flandria.

En met nog twee speeldagen te gaan tot de volgende periodetitel liggen alle kansen nog open. In 2e provinciale A spelen Zandhoven en Hoboken constant haasje-over. Al staat Zandhoven er voorlopig iets beter voor: zij moeten aan de bak tegen rode lantaarn Nielse, terwijl Hoboken de topper speelt tegen Bevel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen