© Joris Herregods.

Allemaal Antwerpen. “Hopelijk kan Rens ooit zelf stappen zetten”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Evelien Van Bekhoven (41) en haar zoontje Rens (7).

Rebecca Van Remoortere en Stijn Van Hoydonck

“Wij zijn onderweg naar een revalidatiecentrum om te oefenen. We kijken daar of Rens (7) uiteindelijk zelfstandig kan leren lopen. Dat is het ultieme doel, al is het maar aan de hand. We wonen net over de Nederlandse grens, dichtbij Essen en gaan nu sinds een jaar twee keer per week trainen in Antwerpen. Hij leert er stappen met de hulp van staprobots. Rens vindt het geweldig om te doen, hij merkt dat hij meer kan en sterker wordt. Rens heeft veel energie, maar die kan hij niet altijd kwijt in zijn rolstoel. Na de sessies in de staprobots is hij voldaan moe, is zijn hoofd leeg en slaapt hij goed. Het is een intensief traject maar we zien gelukkig wel duidelijk vooruitgang.”

“Rens heeft een genmutatie waardoor hij een eiwittekort heeft in zijn hersenen wat de aansturing in zijn lichaam regelt. De seintjes komen niet goed door en dat geeft allerlei klachten mee zoals wankel lopen en tremoren. Ondanks zijn beperking is Rens altijd zeer vrolijk, zeker als we onderweg zijn naar het revalidatiecentrum.”

“Ik werk voltijds voor hem. Rens heeft zoveel intensieve zorg nodig dat ik heb moeten beslissen om te stoppen met werken. Ik probeer het maximale uit hem te halen. Als moeder wil je dat hij zo veel mogelijk kan. Tot zover hij het zelf leuk vindt uiteraard. Het mag niet ten koste gaan van hem.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen