Jan De Smet komt met Lien Van de Kelder naar Hoogmis.© Geert Pille

Muziek en comedy bij Hoogmis terwijl Geubels’ bier uit biertank wordt getapt

Edegem -

Het podiumcafé Hoogmis in Edegem begint dinsdagavond met zijn concerten en comedy van het voorjaar. De zaakvoerders investeerden ook in twee biertanks om hun zelfgebrouwen bier rechtstreeks vanuit een tank te tappen.

Filip Spoelers

De culturele kalender van het café aan de Strijdersstraat oogt weer helemaal gevuld tot begin juni. “We pakken uit met bekende namen zoals Johan Petit, Jan De Smet & Lien Van de Kelder en Amelie Albrecht. Maar we zoeken ook naar lokaal talent. Eind april houden we met Onder de Kerktoren een eigen festival met plaatselijke groepen. Met Peter Verhelst en Jutta Troch, een echte Edegemse, palmen we zelfs de nabijgelegen Sint-Antoniuskerk in. Hoogmis wordt dan de foyer in aanloop van het optreden. Deze mix van bekende en minder bekende artiesten spiegelt ons goed publiek weer. We zijn er voor iedereen”, vertelt Bart Struyf.

Het huiselijke podium van Hoogmis.© Geert Pille

Met microbrouwerij Vleesmeester Brewery in huis zijn er natuurlijk ook investeringen in het bier. “We hebben twee biertanks van elk 500 liter in onze kelder laten plaatsen zodat het bier rechtstreeks naar de tap kan. We gaan dit binnenkort doen met onze meest populaire bieren. Dit zijn Zieke Geest, die onze vennoot Philippe Geubels mee samenstelde, en Jour de Fête. De leidingen om uit te breiden met nog eens twee tanks liggen klaar voor de toekomst”.

Volgens Bart heeft dit alleen maar voordelen. “Na het brouwen kan het bier in de tanks en moet het niet in kleine vaatjes getapt worden. Hoe minder het bier verplaatst moet worden, hoe beter voor de smaak. Dat we met minder plastic vaatjes moeten werken, is dan weer milieuvriendelijker.”

De volledige kalender van Hoogmis staat op de Facebookpagina van het podiumcafé. (fisp)

© Geert Pille

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners