© atv

Borsbeek niet betrokken bij samenwerking tussen Ranst, Wommelgem en Wijnegem

Borsbeek -

De plannen van de gemeenten Wommelgem, Wijnegem en Ranst om te gaan samenwerken veranderen niets aan de visie van Borsbeek om voor een fusie met Antwerpen te gaan.

Het nieuws dat de drie gemeenten meer willen samenwerken, bereikte ook de Borsbeekse gemeenteraad. Raadslid Frans Neyens (Iedereen Borsbeek) stelde aan burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) voor om toch eens te gaan luisteren bij zijn collega Frank Gys (N-VA) van Wommelgem. “Ik ben bereid om met iedereen te praten. Maar we hebben al zoveel bij onze buurgemeenten gepolst over een mogelijke fusie. Hun antwoord was altijd duidelijk. Borsbeek is niet interessant genoeg, maar wij zijn te goed om het te blijven vragen en te wachten. We zetten het onderzoek naar een mogelijke fusie met Antwerpen verder”, zegt Van Berckelaer.

Volgens de burgemeester is de visie om eventueel een district te worden een vooruitziende beslissing. “Ik wil graag de studie over de slagkracht van Wommelgem eens lezen. Deze hebben wij in 2016 al laten opmaken met de duidelijke conclusie dat we te klein zijn. Maar als een rijke gemeente als Wommelgem reeds problemen ziet, wordt duidelijk dat onze beslissing voor een kleine gemeente als Borsbeek van vooruitziendheid getuigt.” (fisp)

LEES MEER: Studie over slagkracht lokaal bestuur wijst uit: Wommelgem heeft dringend meer ‘power’ nodig

Wommelgem, Ranst en Wijnegem willen samenwerkingsverbond afsluiten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV