De Zevenhuizenstraat, die is afgesloten door een zware werfmachine.© RR

Bewoners zijstraten Liersesteenweg maken zich zorgen om werfafsluitingen: “Zelfs hulpdiensten kunnen niet door”

Lint -

De heraanleg van de voet- en fietspaden op de Liersesteenweg in Lint zorgt voor een grote wegomlegging. Ondertussen maken de inwoners van de zijstraten zich zorgen om hun bereikbaarheid voor de hulpdiensten.

Filip Spoelders

Begin dit jaar begon de volgende fase voor de heraanleg van voet- en fietspaden op de Liersesteenweg. Deze tweede fase loopt van de Schranshoevelaan tot aan KMO-zone Lerenveld. Aangezien de steenweg volledig wordt afgesloten, moet het doorgaand verkeer ruime omleidingen volgens langs Duffel of Boechout.

Maar ook bewoners van Zevenhuizenstraat, Liersesteenweg, de Schrijverswijk en de wijk Papendonk in Lint moeten bijvoorbeeld langs Lier omrijden om aan de andere kant van hun gemeente te raken. Nu blokken en zware machines de Felix Timmermanslaan en de Zevenhuizenstraat afsluiten van de Liersesteenweg, maken verschillende bewoners zich ongerust.

De Felix Timmermanslaan, afgesloten door blokken.© rr

“Alles is afgesloten en niemand kan door, zelfs de hulpdiensten niet. Als in deze straten of het industrieterrein iets gebeurt, stel ik mij de vraag of de hulpdiensten op tijd ter plaatse zijn”, reageert Lintenaar Werner Mertens in naam van meerdere dorpsgenoten.

Volgens de buurtbewoner is er een eenvoudige oplossing: “De werken die momenteel in de Liersesteenweg bezig zijn, kunnen beter georganiseerd worden door een halve baan open te laten en met tijdelijke verkeerslichten het verkeer door te laten. Het sneller ter plaatse zijn van de hulpdiensten bij brand of bij mensen in nood weegt niet op tegen de meerkost van een langere werfperiode.”

Gevaarlijk

Schepen voor Openbare Werken Stanny Tuyteleers (CD&V) verduidelijkt dat de afsluitingen er op vraag van bewoners zijn gekomen. “De hulpdiensten zijn in aanloop naar de werken driemaal gebrieft. Van aan het rondpunt kunnen ze de Liersesteenweg op tot aan de Felix Timmermanslaan. Papendonk en Haakveld blijven open. De Felix Timmermanslaan was oorspronkelijk ook open maar de bewoners zagen het verkeer vanaf de werken sterk toenemen. Ook op de werf reden te veel wagens soms tegen hoge snelheid waardoor de aannemer heeft beslist om de Felix Timmermanslaan en de Zevenhuizenstraat af te sluiten. Woensdag is er een werfvergadering en zullen we bekijken wat mogelijk is voor de bewoners van de zijstraten”, zegt de schepen. Hij stipt ook aan dat de handelaren op de Liersesteenweg bereikbaar blijven via het rondpunt.

Met tijdelijke lichten werken zit er niet in. “De aannemer werkt met grote kranen die de hele rijweg nodig hebben om te draaien. Dit zou tot gevaarlijke situaties leiden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners