Deze marsepeinen donuts van Louis D’Anvers werden met liefde gemaakt© Kathleen De Ploey

Marsepeinen liefdesdonuts en een maatpakmobiel: de valentijntips van citta

Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Hartjes voor fijnproevers

Valentijn was nog nooit zo zoet dankzij deze marsepeinen hartjes.© Kathleen De Ploey

Louis D’Anvers is de nieuwe naam van de charmante marsepeinfabriek van de familie Sleeubus in het centrum van Antwerpen. Het familiebedrijf bestaat dit jaar precies honderd jaar. De lekkernijen worden er artisanaal bereid met exquise Zuid-Europese amandelen en Tiense suiker. Voor Valentijnsdag maakten ze drie verschillende geschenkpakketjes klaar. Naast hartjes vind je er nog liefdesdonuts en marsepeinen valentijnsbuches. Het aanbod is beschikbaar van 1 tot 14 februari. Een doosje kost 10 euro. Wegens hun delicate karakter worden deze zoetigheden niet opgestuurd. Je koopt ze aan het loket van de fabriek.

Louis D’Anvers, Isabellalei 92, 2000 Antwerpen. Meer info over bestellingen en openingstijden op www.louisdanvers.be

Reizende kleermaker

Kleermaker Mark Van Hove komt tot bij jou thuis.© Pieter Neirynck

Een nieuw kostuum nodig, maar geen tijd om je favoriete kledingzaak te bezoeken? Sinds deze week cruist de Antwerpse kleermaker Mark Van Hove met zijn Suits & Stitches-truck door het hele land. Op die manier wil hij het proces van maatkleding kopen sneller en efficiënter maken. Suits & Stitches arriveert bij mensen en bedrijven aan huis, zonder binnen te komen. De binnenruimte van de truck is 2 bij 4 meter groot. Naast de rekken met kleding vind je er een luxueuze zithoek voorzien van koffie, gin en champagne. Nog een idee nodig voor Valentijnsdag? Mark verkoopt ook cadeaubonnen.

www.suitsandstitches.be, Facebook & Instagram: @suitsandstitches.be

Atypisch juweel

Vrijheid en blijheid in de nieuwe collectie van Wouters & Hendrix.© Oriane Verstraeten

Voor hun allernieuwste collectie Up in the Air liet het ontwerpersduo achter Wouters & Hendrix zich inspireren door een blauwe hemel en de visuele sensaties die je krijgt wanneer je naar de lucht tuurt. Marmerkristal krijgt de hoofdrol, gecombineerd met zilver. Deze collectie draagt opnieuw de signatuur van designers die graag spelen met elementen die traditioneel niet meteen met sieraden worden geassocieerd. Ideaal voor zij die willen verrassen met een ietwat atypisch juweel.

De ‘Up in the Air’-collectie is vanaf nu te koop in de Wouters & Hendrix winkels, online via www.wouters-hendrix.com en bij verschillende multimerkenwinkels.