Leesboeken hebben geen geheimen meer.© rr

Letterfeest voor eerste leerjaar in Klim Op

Wuustwezel -

31 kinderen van het eerste leerjaar in gemeenteschool Klim Op kunnen nu alle letters lezen. Boeken hebben nog maar weinig geheimen. Nu kunnen die knappe lezers volop op speurtocht in de wereld van de letters. Hun juffen vonden dat dit een letterfeestje verdiende.

Juf Katrien en juf Anick organiseerden daarom een feestje voor de eersteklassertjes. De jongens en meisjes knutselden slingers, vlaggen, letters, spandoeken en ballonnentrossen om de klas om te toveren in een echte feestruimte. De juffen maakten samen met de kinderen croque monsieurs en tijdens het smullen ervan deden enkele kinderen een optreden: een liedje, een dansje, een mopje, een versje. De dansvloerlichtjes werden aangestoken, de muziek werd opgestart, de kousenvoetjes sprongen in het rond.

Juf Anick met Alex en Jef.© rr

De kinderen konden ook een stickerletter maken of een letter bouwen met Clics. Er was ook een gezellige leeshoek met de lievelingsboeken van de juf. “De wandelende leesbingo was spannend”, vertelt juf Annick. “Waar waren toch al die prentjes om af te kunnen vinken op de bingoleeskaart? Een foto maken met hoedjes en andere attributen zorgden voor dolle pret, want iedereen mocht op de foto met de leesjuf of leesvriendje met een grappige snoet.” De kinderen en de juffen zorgden voor lekkere sapjes, koekjes, zoutjes en snoepjes. Leerlingen en juffen danken de ouders voor de ondersteuning bij dit letterfeest. (vw)

Juf Katrien met Aiden en Victor.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners