© RTV

Nieuwe groente- en fruitwinkel in voormalig pand van Fruitmarkt Cools: “Opnieuw verswinkel in centrum”

Putte, Berlaar -

Goed nieuws voor Puttenaars die het verdwijnen van Fruitmarkt Cools op de Mechelbaan betreuren. Stef Dillen en Donnée Caberghs van Tuinbouwbedrijf Dillen uit Berlaar openen in het pand in Putte-centrum een nieuwe zaak met verse en deels zelf geteelde producten. Tijdens het openingsweekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 februari trakteren ze met kortingen en een attentie voor elke klant.

Kristof Van Rompaey

Op haar tuinbouwbedrijf in Gangelberg in Berlaar teelt de familie Dillen zelf zo’n 2 hectare groenten. “Dat gaat vooral om allerlei soorten kolen, van bloemkool tot savooi”, legt zoon Stef Dillen uit. “Die verkopen we vanuit de winkel aan ons bedrijf in Berlaar en binnenkort dus ook vanuit onze nieuwe winkel in Putte. Daarnaast bezoeken we wekelijks negen markten en leveren we dagelijks bestellingen aan huis bij klanten, horeca en scholen.”

Vanaf dit jaar wil de familie haar aandeel eigen teelt nog uitbreiden, ook wat diversiteit betreft. “De zaken die we zelf niet telen, kopen we rechtstreeks in op de veiling, zonder tussenpersonen”, legt Stef uit. “Zo kunnen we een schappelijke prijs rekenen. We gaan ook twee keer per week naar Brussel om er ons vers buitenlands fruit in te kopen. We kunnen het daar eerst proeven en keuren. Zo hebben we er onze eigen kwaliteitscontrole op.”

LEES OOK. Luc Cools en familie moeten boeken dichtdoen van bekende groente- en fruitwinkels: “Nooit gedacht na 85 jaar”

Uithangbord

Stef draait al van jongs af aan mee in de zaak van zijn ouders Jan Dillen en Christel Van Nuffelen. Ook zijn vriendin Donnée zit mee in de zaak. “Mijn ouders zijn van plan om vanaf februari af te bouwen”, legt Stef uit. “Ze geven de fakkel door aan Donnée en mezelf, maar ze willen ons wel dagelijks blijven steunen waar nodig. Het loslaten kunnen ze niet zomaar.”

Voor Stef en Donnée was de overname van het winkelpand in Putte een gedroomde kans. “Je merkte dat Puttenaars het triestig vonden dat ze hun verswinkel kwijtspeelden”, zegt Stef. “We vonden dit een ideaal moment om dat gat op te vullen. Donnée gaat elke ochtend in de winkel aanwezig zijn om alles mee klaar te zetten. Carla, de dame die oorspronkelijke bij Cools werkte, blijft aan boord. Ze is supervriendelijk, doet haar job met heel veel passie en iedereen in de buurt kent haar. Ze is eigenlijk uitgegroeid tot het uithangbord van de zaak.”

Vanaf dit jaar wil de familie haar aandeel eigen teelt nog uitbreiden, ook wat diversiteit betreft.© Joren De Weerdt

Trots

Aan het pand zelf gebeuren geen ingrijpende veranderingen. “Het gaat vooral om verfraaiingen en opfrissingen”, zegt Stef. “Enkele vochtplekken zijn uitgekapt en opnieuw bezet. In de helft van deze week beginnen de schilderwerken en hangen we de nieuwe reclame op. Tijdens het openingsweekend van 3 en 4 februari geven we mooie kortingen en voorzien we een leuke attentie voor elke klant. De reacties tot nu toe zijn behoorlijk positief.”

Hoewel niet al hun producten zelf gekweekt zijn, speelt de korte keten voor de familie Dillen toch een voorname rol. “Omdat we er trots op zijn, vinden we het belangrijk om onze eigen producten rechtstreeks aan te bieden”, stelt Stef. “Of we nog expansieplannen hebben met onze winkels? Daar staat niets over vast. Eerst bekijken we hoe het in Putte verloopt.”

Vanaf het openingsweekend zal Dillen Groenten & Fruit in Putte dagelijks open zijn van 8.30 tot 18u. “Omdat we hier in het centrum zitten, openen we iets vroeger en sluiten we iets later dan in Berlaar”, geeft Stef nog mee. “Op zondagen en feestdagen is de winkel gesloten.”

www.tuinbouwbedrijfdillen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen