© Bart Van den Langenbergh

22-jarige bestuurder rijdt rond met drugs in auto

Tielen

Een 22-jarige man uit Tielen (Kasterlee) is door de rechtbank veroordeeld voor de handel en het bezit van cannabis en cocaïne en voor het bezit van een verboden wapen.

De politie hield op 6 december 2021 J.T. uit Tielen tijdens een controle in Kasterlee tegen in zijn auto. De inspecteurs merkten meteen een indringende cannabisgeur op in het voertuig. De bestuurder legde ook een positieve speekseltest af. In de middenconsole van zijn auto lagen vijf zakjes met cannabis en een precisieweegschaal. De bestuurder verborg achter de passagierszetel een luchtdrukpistool. En onder een zetel lagen nog een doos met lege knijpzakjes, een zak met daarin 54 gram cannabis en een zakje met een gram cocaïne.

De speurders troffen bij een huiszoeking bij de twintiger in zijn slaapkamer een kleine hoeveelheid cannabis, een weegschaal en een bedrag van 590 euro aan. In zijn smartphone stonden allerlei berichten die wezen op de handel in verdovende middelen.

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde de jongeman tot het uitvoeren van een werkstraf van honderd uur en tot het betalen van een boete van 8.000 euro, waarvan 2.000 euro effectief. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners