‘Spoed’-acteur Leo Madder (76): “Ik krijg al 15 jaar geen rollen meer”

Leo Madder, ooit zo bekend als arts in de VTM-serie Spoed, klaagt dat hij al meer dan 15 jaar niet meer aan de bak komt. “Een jaar of vier geleden heb ik nog eens alle productiehuizen aangeschreven om te laten weten dat ik nog beschikbaar was. Van welgeteld één kreeg ik antwoord. Dat vind ik op z’n minst onbeschoft.”

POM

Leo Madder, vader van de twintig jaar geleden verongelukte Thuis-acteur Donald Madder, klaagt deze week in Dag Allemaal dat hij als acteur op leeftijd aan geen opdrachten meer geraakt. Een jaar voor het einde van Spoed was zijn personage van dokter Gijsbrecht al uit de serie geschreven. Sindsdien heeft hij zijn job als acteur niet meer uitgevoerd.

LEES OOK. VTM komt met non-stop kanaal voor ziekenhuisseries, VTM Kids verdwijnt: “Helemaal op maat van de bingewatcher”

Leo Madder vertelt dat hij een jaar of vier geleden nog eens alle productiehuizen aanschreef om te laten weten dat hij nog beschikbaar was. Van welgeteld één kreeg hij antwoord, al de rest heeft zelfs niet gereageerd. “Dat vind ik op z’n minst onbeschoft.”

Madder zegt dat het frustrerend is als je niet meer mag doen wat je graag doet. “Ik merk dat producenten naar steeds jongere acteurs op zoek gaan, soms zijn ze nog maar zeventien. Van mijn leeftijdscategorie - boven de 65 - zie je bijna niemand meer. Ben ik te duur geworden? Dat denk ik niet, want als ik de lonen zie van veel jongere collega’s... De dagprijzen gaan van 800 tot makkelijk 1.000 euro, dat zijn bedragen die ik nooit gevraagd heb, laat staan dat ik ze kreeg.”

Momenteel is Madder geregeld te zien op VTM Non-stop Dokters, het nieuwe kanaal van VTM waar 24 uur per dag dokterseries te zien zijn. Op die zender loopt nu het eerste van elf seizoenen Spoed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER