De boomstammen waren gestapeld tot boven de wanden, ze waren niet vastgemaakt. Een achterband had geen profiel meer.© Politie Rivierenland

Politie zet tractor met gevaarlijke lading boomstammen aan de kant: “Ze was niet gezekerd”

Mechelen -

Inspecteurs van de politiezone Rivierenland hebben maandagavond in Mechelen een landbouwvoertuig aan de kant gezet met een gevaarlijke lading boomstammen en takken. Ze was niet vastgemaakt. Samen met nog enkele andere overtredingen leverde dat de chauffeur een boete van 232 euro op.

Sven Van Haezendonck

Een inspecteur van de politie in zijn vrije tijd merkte de combinatie maandagavond omstreeks 17.20u op. De tractor met aanhangwagen reed toen op de Guido Gezellelaan. “Het voertuig had een defect achterlicht en was geladen met losliggende boomstammen tot boven de wanden”, vertelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Rivierenland.

Grondige controle

De inspecteur verwittigde zijn collega’s via de meldkamer en bleef het voertuig volgen om het traject door te geven. Korte tijd later haalde een patrouille de tractor op de Guido Gezellelaan uit het verkeer. Een ploeg van de verkeerspolitie onderwierp het voertuig aan een grondige controle.

De boomstammen en takken waren gestapeld tot boven de wanden.© Politie Riverenland

“De lading was niet gezekerd door een spanriem of een net”, zegt Van de Sande. Dat leverde de chauffeur een boete op van 116 euro. Ook voor het defect achterlicht en het ontbreken van een profiel in de achterband schreef de politie telkens een boete uit van 58 euro. “Het voertuig mocht zijn weg pas voortzetten wanneer de zaakvoerder enkele spanriemen had aangebracht en de lading was vastgemaakt.” (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen