Verloren voorwerpen afhalen kan binnenkort in het gemeenthuis bij het onthaal tijdens de openingsuren.© BELGA

Lokaal bestuur waakt binnenkort over verloren voorwerpen: “Spullen worden vijf jaar bewaard”

Heist-op-den-Berg -

Inwoners van Heist-op-den-Berg kunnen verloren voorwerpen vanaf 1 februari afhalen in het gemeentehuis. In plaats van de politie bewaart voortaan het lokale bestuur die spullen. Op de gemeentelijke website komt een lijst met geregistreerde objecten.

Kristof Van Rompaey

Wie spullen van iemand anders vindt, brengt die nog steeds best binnen bij het politiekantoor. “De politie registreert de vondst en probeert de eigenaar van het voorwerp te identificeren en te contacteren”, luidt het bij het lokaal bestuur. “Nadien brengt de politie de voorwerpen voor bewaring naar het gemeentehuis. Op de gemeentelijke website kun je nakijken of jouw voorwerp op de lijst met gevonden spullen staat. Als eigenaar kun je een verloren voorwerp afhalen in het gemeentehuis bij het onthaal tijdens de openingsuren.”

Wie een voorwerp wil afhalen, wordt gevraagd om te bewijzen de rechtmatige eigenaar te zijn, bijvoorbeeld door een aankoopbon voor te leggen of de inhoud te beschrijven. Je moet ook een ontvangstbewijs ondertekenen. “We bewaren de gevonden voorwerpen voor een periode van vijf jaar”, meldt het lokaal bestuur. “Daarna mogen we ze weggooien, vernietigen of als ze nog bruikbaar zijn, wegschenken aan bijvoorbeeld de kringloopwinkel.”

www.heist-op-den-berg.be/verloren-voorwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners