© © VRT

Jeroen Meus en Iwein Segers vonden vriendschap in hun verdriet: “De verhalen van onze broers lopen opmerkelijk parallel”

In zijn driedelige reeks ‘Dagen zonder broer’ zoekt Jeroen Meus mensen op die net als hij een broer of zus verloren op jonge leeftijd. Het enige bekende gezicht in het programma is dat van Iwein Segers. Uit het gedeelde verdriet groeide vorig jaar een hechte vriendschap die “bijna broederlijk” voelt. Dat vertelt Segers in Dag Allemaal.

,edb

Jeroen en Iwein leerden elkaar zo’n twintig jaar geleden al kennen op een feestje van Steven Van Herreweghe, maar hechte vrienden waren ze niet. Tot hun broers in hetzelfde jaar kwamen te overlijden. In de zomer van 2022 zocht Jeroen Meus de cabaretier op voor de opnames van Dagen zonder broer. Kort ervoor was Iweins broer Lander in Spanje omgekomen door een hitteslag.

LEES OOK. Acteur Iwein Segers kapot van verdriet na dood van broer Lander (47): “Ik denk dat hij die zonneslag onderschat heeft”

Wim, de broer van Jeroen, was op dat moment al een half jaar gestorven. De presentator stond verder in zijn rouwproces, en hielp Iwein in het zijne. Ze ontdekten dat er opmerkelijke parallellen zijn tussen hun broers, die amper twee jaar scheelden. “Zo waren Wim en Lander de middelste van drie broers. Ze gaven beiden les in Leuven, en dan nog allebei in het vierde leerjaar. Ook hun hobby was dezelfde: gitaar spelen.”

Muziek is het bindmiddel in de nieuwe vriendschap, vertelt Segers. Beide mannen werden muzikaal geïnspireerd door hun broers, nu willen ze dat voor elkaar doen. “Er gaat geen week voorbij zonder dat we elkaar een lied of een album doorsturen. We gaan ook geregeld samen naar optredens.” Ze hebben dan wel een broer verloren, maar de vriendschap die ze in de plaats kregen, voelt bijna broederlijk, besluit Iwein.

LEES OOK. Broer Jeroen Meus overleed aan darmkanker: “Mon heeft Wim nog vastgepakt, gevoeld, kusjes gegeven”

Dagen zonder broer, woensdag om 20.45u op Eén.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER