Wie zijn kind voor het communie- of lentefeest in een origineel decor wil fotograferen, kan op 18 maart bij enkele brandweerkorpsen terecht.© Hans Otten

Brandweerposten verwelkomen communicanten

Geel, Herentals, Mol, Westerlo -

Een aantal brandweerkazernes van de hulpverleningszone (HVZ) Kempen zet op 18 maart zijn blinkende voertuigen weer buiten zodat communicanten een foto in een origineel decor kunnen nemen.

Het was het veiligheidshuis Ter Stokt in Geel - waar politie, brandweer en Rode Kruis onder één dak zitten – dat enkele jaren geleden begon met de fotosessies voor kinderen die hun communie doen of lentefeest houden. In de jaren nadien hebben ook enkele andere brandweerkazernes uit de regio zich bij de mooie actie aangesloten. Sindsdien verzamelen ieder jaar tientallen jongens en meisjes met hun ouders en zelfs professionele fotograaf bij de opgepoetste brandweer- en politievoertuigen.

Ook op zaterdag 18 maart zetten de hulpverleners opnieuw hun poorten open en hun interventievoertuigen buiten. In Geel kan je bij Veiligheidshuis Ter Stokt terecht bij de wagens van brandweer, politie en Rode Kruis. Bij veiligheidshuis De Marly in Westerlo en de brandweerkazerne in Herentals staan de voertuigen van zowel brandweer als lokale politie buiten, en in Mol kan je terecht in de plaatselijke brandweerpost. Wie graag van dat aanbod in een van de genoemde kazernes gebruik wil maken, moet zich wel vooraf aanmelden via onderstaande site. (ho)

kempen.hulpverleningszone.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners