Bewoners konden hun zegje doen tijdens een drink.© RR

Vlaams Belang klaagt slechte isolatie van sociale woningen aan

Duffel -

Op de parking van de Batavialei in Duffel hield Vlaams Belang een receptie voor de buurtbewoners. De partij klaagt naar eigen zeggen de slechte isolatie van de sociale woningen aan. “Woningen die op de lijst van renovatie staan, brengen we energetisch allemaal in orde”, reageert Theo Boel (N-VA), voorzitter van de Volkswoningen van Duffel.

Chris Van Rompaey

“De socialewoonmaatschappijen zijn al enkele jaren verplicht om hun woningen te voorzien van dubbele beglazing en isolatie. Navraag bij de buurtbewoners hier leert ons dat dit niet overal het geval is. We klagen dit al maanden aan, maar worden steeds van de gemeente naar de volkswoningen gestuurd en omgekeerd. Hiermee zijn de mensen natuurlijk niet geholpen. Woningen die nu gebreken vertonen, worden niet aangepakt omdat ze wachten op renovatie. Nochtans moest die isolatie gebeuren voor 2020”, benadrukt voorzitter Frank Janssens.

Om de buurtbewoners te woord te staan en hun klachten te verzamelen, trakteerde Vlaams Belang Duffel hen met glühwein en warme chocolademelk. Vlaams Parlementslid Wim Verheyden verzamelde ter plaatse alle klachten en beloofde er in de commissie Wonen van het Vlaams Parlement de nodige vragen over te stellen.

ERP2020

“Het Vlaams EnergieRenovatieProgramma 2020 is leidend wat betreft het bepalen van de energiezuinigheid van een woning”, merkt Theo Boel op. “Drie elementen zijn hierbij van belang om tot het gewenste ERP2020-resultaat te komen: dakisolatie, verwarmingsketel en dubbele beglazing. Het is dus ook mogelijk dat een gunstig E-peil behaald kan worden zonder dubbele beglazing.”

“In Duffel staan een aantal woningen op de lijst van renovatie of afbraak in het kader van ons masterplan. Voor de woningen die we op korte termijn slopen, is het uiteraard niet duurzaam om net voor de afbraak grote investeringen te doen in nieuw materiaal zoals isolatie en beglazing. De woningen die op de lijst van renovatie staan, brengen we energetisch allemaal in orde.”

“Indien bepaalde projecten van afbraak en renovatie vertraging zouden oplopen is het uiteraard de bedoeling dat onze raad van bestuur ingrijpt om alsnog de nodige stappen te zetten rond aanpassingen in verband met energiezuinigheid”, aldus Theo Boel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel