Anse De Weerdt nam maandag voor het laatst haar zitje in de gemeenteraad in. Peter Apers is klaar om haar te vervangen.© JW

Ook Anse De Weerdt geeft ontslag als gemeenteraadslid

Aartselaar -

Afgelopen gemeenteraad was de laatste als raadslid voor Anse De Weerdt (24). Als verkozene bij meerderheidspartij Groen wordt ze in de toekomst vervangen door Peter Apers (69).

 De Groen-fractie in de gemeenteraad zal er aan het einde van deze legislatuur totaal anders uitzien dan bij de start vier jaar geleden. Na de verkiezingen behaalde de partij met René Lauwers en Anse De Weerdt voor het eerst twee verkozenen in de raad.

De partij kwam met N-VA in de meerderheid en Lauwers werd schepen. Hij liet wel meteen weten in de loop van deze bestuursperiode zijn taak door te zullen geven. Zijn plaats werd onlangs door Hans Cops ingenomen. Nu laat ook Anse De Weerdt weten dat de gemeenteraad deze week maandag 23 januari haar laatste zal geweest zijn.

“Ik werk als doctoraatsstudente in de geschiedenis aan de ULB op de campus in Elsene en de UAntwerpen”, zegt Anse. “Het is voor mij belangrijk om dicht bij een treinstation te wonen zodat ik mij makkelijk naar de verschillende universiteiten kan verplaatsen. Met spijt in het hart zal ik Aartselaar en dus ook de gemeenteraad verlaten.“

Tweede vervanging

Het is niet de eerste keer dat ze zich laat vervangen. In 2018 werd haar zetel gedurende een korte (examen)periode ingenomen door opvolger Alex Cappaert. Nu is het de beurt aan Peter Apers, die toch pas als zevende opvolger van de lijst Groen genoteerd staat.

Peter Apers bedankt Anse De Weerdt voor haar inzet.© JW

“Ik bedank Anse voor haar inzet en wens haar een zinvolle academische carrière”, aldus Apers. “Ik neem gemotiveerd haar mandaat over en hoop onze schepen Hans Cops, daar waar nodig, te kunnen ondersteunen. Maar ik wil ook af en toe mijn kritische stem laten horen in dossiers die met het sociale of breed culturele veld te maken hebben.“  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners