Het Herman Vanderpoortenstadion.© RR

JCI loodst kinderen door stadion Lierse Kempenzonen

Lier -

JCI Lier gunt kinderen van 6 tot 12 jaar op woensdag 15 februari een blik achter de schermen in het Herman Vanderpoortenstadion, de thuisbasis van voetbalclub Lierse Kempenzonen. Geïnteresseerden schrijven zich best zo vlug mogelijk in, want de plaatsen zijn beperkt.

Chris Van Rompaey

“Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en zien ook graag nieuwe dingen. Een voetbalstadion in het centrum van een stad is een uniek gegeven. In Lier hebben we dat natuurlijk, dankzij het Lisp. Voetbalclub Lierse zocht naar een project ten voordele van de gemeenschap en stad Lier. Dankzij connecties met onze vormingsbeweging werd het idee over een rondleiding achter de schermen uitgewerkt”, zegt Kenneth De Decker van JCI Lier.

JCI Lier kondigde recent aan dat ze de 14% kinderarmoede in Lier wenste aan te pakken en lanceert zo de eerste stap. Een beleving bieden in het bijzijn van leeftijdsgenootjes: dat is de invalshoek voor dit project.

Yorik Torreele, CEO van Lierse: “Als traditieclub hebben we een sterke connectie met onze stad en de gemeenschap. De fans vormen het bestaan van onze club. Zelf waren we ook op zoek om een project op te zetten richting de stad Lier. Ook het thema kinderarmoede ligt gevoelig binnen onze club. Daarom zijn we blij dat JCI Lier met het idee naar ons kwam, waar we door de jaren heen de nodige ervaring hebben opgebouwd om rondleidingen te organiseren. De glimlach op het gezicht van die kinderen na zo’n beleving: daar doen we het voor.“

De rondleidingen op woensdag 15 februari starten om 14u. De club zet ook het themacafé in om de eerste kinderen met begeleider te ontvangen vanaf 13.30u. De tribunes, de kleedkamers, het bureau van de voorzitter en CEO en de heilige grasmat: alles wordt getoond en dit met een vleugje Lierse voetbalgeschiedenis. Omstreeks 15u kan je in het themacafé met een van de spelers uit de A-kern op de foto.

jcilier.be/product/rondleiding-stadium-lierse

MEER OVER Lier

MEER OVER VOETBAL