© BELGA

Dante Rigo (Beerschot) minstens een maand buiten strijd

Beerschot zal de komende weken niet kunnen rekenen op Dante Rigo. De 24-jarige middenvelder blesseerde zich zondag tegen Beveren aan de enkel en na onderzoek blijkt dat de voorste ligamenten gescheurd zijn. Hij is vier tot zes weken buiten strijd.

Koen Frans

Dante Rigo verliet in de slotfase van de intense topper op Beveren al hinkend het veld. Hij werd van het Freethielstadion onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en daar werd vastgesteld dat de voorste ligamenten van zijn enkel gescheurd zijn. Dat wil zeggen dat Rigo vier tot zes weken niet inzetbaar zal zijn. Een aderlating voor Beerschot, want de middenvelder uit Tremelo is dit seizoen een onbetwiste titularis in het elftal van Andreas Wieland. Rigo was dit seizoen in 19 optredens bij vier doelpunten betrokken (twee goals, twee assists).

Voor Thibo Baeten, die de wedstrijd op Beveren al moest missen met een kleine verrekking in de hamstrings, komt in principe ook de wedstrijd van vrijdag tegen Jong Genk nog te vroeg. Marco Weymans en Hervé Matthys zijn bovendien geel geschorst. Dat wordt dus puzzelen vrijdag.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners