Een activiteit van DOMO.© RR

Vrijwilligersorganisatie DOMO stelt werking voor tijdens opendeurdag

Brasschaat -

De vrijwilligersorganisatie DOMO die in onze regio actief is in 12 gemeenten houdt op zaterdag 28 januari een opendeurdag in de Brasschaatse Hemelhoeve. DOMO, wat staat voor Door Ondersteunen Mee Opvoeden, begeleidt kwetsbare gezinnen en is permanent op zoek naar vrijwilligers om hieraan mee te werken.

DOMO Antwerpse Kempen is actief in Kalmthout, Essen, Brasschaat, Kapellen, Wuustwezel, Brecht, Malle, Zoersel, Wijnegem, Schilde, Zandhoven en Ranst.

Rafaëla Rodriguez: “Wij brengen vrijwilligers in contact met kwetsbare gezinnen. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden: zo moeten de gezinnen beschikken over een verblijfsvergunning in België en moet er voldoende communicatie mogelijk zijn. Het is de bedoeling dat onze vrijwilligers een keer per week twee à drie uur aanwezig zijn bij de gezinnen en hen ondersteunen waar nodig. De gezinnen kunnen zich zelf aanmelden, maar dat kan ook gebeuren via de school, het CLB, het OCMW of familie. Onze vrijwilligers moeten minstens 18 jaar oud zijn. Er is altijd een kennismaking en een screening. Daarna volgt een selectiegesprek. De vrijwilliger krijgt dan drie gezinnen voorgesteld waaruit hij kan kiezen. We verwachten dat onze vrijwilligers zich flexibel opstellen en geen vooroordelen hebben, een open blik dus. Elke twee maanden is er een supervisie waarbij de vrijwilligers en de coördinator samenkomen om een bespreking te houden. Drie tot vier keer per jaar vindt er een vorming plaats.”

DOMO doet eveneens een oproep naar fundraising. De opbrengst dient om de activiteiten te financieren. Zo is er jaarlijks een Sinterklaasfeestje voor de gezinnen, een kerstfeest, een paasfeest en een familiedag. Met de schenkingen wordt dan speelgoed en zo meer aangekocht om de kwetsbare gezinnen leuke momenten te bezorgen.

De opendeurdag vindt plaats op zaterdag 28 januari in Zaal Thijs in de Hemelhoeve in het gemeentepark. Iedereen kan een kijkje komen nemen van 13u tot 16u. (jbr)

www.domoantwerpsekempen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners