Themabeeld© Shutterstock

Uitbaters van benzinestations in Italië gaan 48 uur staken

Uitbaters van benzinestations in Italië starten dinsdagavond met een 48 urenstaking tegen wat zij een “schandelijke lastercampagne” noemen van de Italiaanse overheid.

jvhBron: BELGA

Drie vakbonden – Faib, Fegica en Figisc/Anisa – hebben tot de staking opgeroepen. Hun onvrede kadert in maatregelen die de Italiaanse regering van premier Giorgia Meloni nam om de hoge energieprijzen te verzachten. Zo kreeg de financiële politie de opdracht om tankstations te controleren op mogelijk ongerechtvaardigde prijsverhogingen. Ook moeten de uitbaters de gemiddelde prijzen in de regio afficheren. De bonden vinden dat de maatregelen de uitbaters straffen, maar de consumenten niet helpen.

De staking start dinsdag om 19 uur, in tankstations langs snelwegen is dat om 22 uur. De bonden hebben opgeroepen om ook zelfbediening niet toe te staan tijdens de staking. Omdat tankstations tot een basisdienst behoren, zullen een aantal stations ook tijdens de staking open moeten blijven. Mogelijk zullen ook tankstations die door olieconcerns zelf worden uitgebaat, open zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER