Jimmy Byns in zonnigere tijden. Byns is niet langer trainer van Arendonk Sport: “Ik zag het eigenlijk al een beetje aankomen.” Foto: SMB

Jimmy Byns niet langer coach van Arendonk Sport: “De goede vibes van vorig jaar waren verminderd”

Na mindere resultaten hebben Arendonk Sport en Jimmy Byns besloten uit elkaar te gaan. De tweedeprovincialer zal voorlopig geleid worden door T2 Joost Maes. Al hopen ze bij Arendonk vooral dat er snel een nieuwe coach aan de slag gaat. “Ik denk dat we deze week nog iemand mogen verwelkomen.”

“We hangen al twee seizoenen onderaan: vorig jaar konden we ons door een klein mirakel redden en zat de sfeer goed. Dit jaar liep het iets anders: het gevoel dat we in tweede provinciale B konden blijven, was er gewoon niet meer”, vertelt voorzitter Dieter Berrens. “Daarom zaten we zondag een uur lang samen met Jimmy en besloten we om de samenwerking stop te zetten.”

“Ik zag het eigenlijk al een beetje aankomen”, vertelt Byns, die 2,5 seizoen coach was. “Als de resultaten nooit goed zijn en je hebt moeite om doelpunten te maken… Ach, ik kan vrede nemen met de beslissing. En ik hoop dat Arendonk trouw blijft aan zijn visie: zo mogen er maar vier spelers van buiten Arendonk deel uitmaken van de kern. Dat zorgt er ook voor dat Arendonk zo’n mooie club is. En ik hoop oprecht dat het zich kan redden want het behoud zit er nog altijd in.”

Winnen van kampioen Herselt

Arendonk staat momenteel voorlaatste, op drie punten van een veilige plek.

“Ik hou geen wrange gevoelens over aan Arendonk en ik wens mijn assistenten die voorlopig gaan overnemen het allerbeste toe.”

“Mijn beste herinnering aan Arendonk? Dat was vorig jaar toen we 0-2 achterstonden tegen de ploeg die uiteindelijk kampioen speelde (Herselt, red.). Maar toch slaagden we erin om die achterstand om te buigen naar 3-2 en wonnen we de match. Nu ga ik even rusten – en dan zien we wel wat er op mijn pad komt.”

Bij Arendonk zijn ze druk bezig om een opvolger voor Byns te vinden. “We hopen deze week al een nieuwe kandidaat naar voor te kunnen schuiven”, aldus voorzitter Berrens. (dsvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen