Andreas (derde van links) bekijkt de bouwplannen.© VTM

Lierse schrijnwerker Andreas bouwt mee in ‘Tiny House Battle’: “Ik bouw nu ook huisjes in mijn eigen tuin om te verhuren”

Lier -

Vanavond zet schrijnwerker Andreas Vandensande uit Lier zijn beste beentje voor in Tiny House Battle. Andreas kan de ervaring gebruiken, want de man is van plan om minstens één en in de toekomst zelfs meerdere tiny houses in zijn tuin neer te zetten . “En die ga ik ook verhuren, ik wil er een sociaal project van maken”, vertelt hij.

Tom Vets

Nog één keer gaan twee bouwteams aan de slag in het VTM-programma met Nora Gharib. In deze aflevering kiest leraarskoppel Greet en Efraïm uit Diest op het einde hun favoriete tiny house. Samen met hun twee dochters namen ze de beslissing om te verhuizen naar een tiny house om zo meer vrijheid op financieel vlak te krijgen. Ze kampen met een zware lening en zien het niet meer zitten om het huis nog twintig jaar af te betalen.

In het oranje team, onder leiding van teamleider Raf uit Lier, tekent ook Andreas Vandensande present. Andreas komt al enkele jaren aan de bak als schrijnwerker. “Ik hou me in normale omstandigheden bezig met houtconstructies voor buiten. Raf had aan mij gedacht om mee te helpen, omdat hij wist dat ik heel graag bezig ben met hout. En ik heb ook de droom om zelf dergelijke tiny houses te kunnen maken.”

Social stay

Dat plan begint ook realiteit te worden. Het eerste tiny house wordt opgetrokken in de tuin van Andreas. “Die is aangrenzend aan een bosje. En we gaan er nog meer bouwen die we dan kunnen verhuren als weekendverblijf. We willen er een sociaal project van maken, onder de naam So Stay, een verwijzing naar ‘social stay’. Het idee is om het huisje voor de helft van de tijd te verhuren aan klanten die de volle pot per nacht betalen, en de andere helft van de tijd te verhuren aan een verminderd tarief, of zelfs gratis, aan mensen die het minder breed hebben.”

Aan het tiny house wordt dus nog gebouwd, maar de website van So Stay is er al en binnenkort gaan de boekingen open voor het grote publiek. “We mikken op mensen die zoeken naar rust, of die gewoon de ervaring van wonen in een tiny house willen ervaren”, zegt Andreas.

www.so-stay.be

Tiny House Battle, VTM, dinsdag om 20.40u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER