Rani De Coninck neemt pauze: “Ik vind mijn ‘reason to smile’ even niet meer”

Rani De Coninck (52) zal even niet te horen zijn op Joe. De radiopresentatrice drukt op de pauzeknop. Dat laat ze weten in een brief aan collega Raf Van Brussel en de luisteraars van Joe.

edb

Rani De Coninck presenteert de namiddagshow op Joe, samen met Raf Van Brussel. De voorbije twee weken zat ze thuis omwille van ziekte. Maandag werd de presentatrice vervangen door collega Alexandra Potvin. In een brief, die Van Brussel op de radio voorlas, legt ze uit waarom.

Rani schrijft dat enkele maanden geleden het noodlot toesloeg in haar vriendenkring. “Oude wonden zijn toen plots weer pijnlijk opengegaan”, gaat ze verder. “37 jaar geleden verloor ons gezin een lieve dochter, zus, partner, moeder, ... en ik heb dat grote verlies nooit verzwegen. Niet voor de kijker, niet voor de luisteraars en ook niet voor mijn volgers.” Ze heeft het over haar grote zus, die omkwam bij een ongeluk.

Sinds dat grote verlies zorgde de presentatrice ervoor dat ze voor twee leefde, met het besef dat “we elke dag naar het mooie en het goede moeten blijven zoeken. There’s always a reason to smile, just find it. Zo staat het bovenaan mijn Instagram-account. Wel, mijn liefste Raf, collega’s en trouwe luisteraar, ik vind hem even niet meer, mijn reason to smile.”

Het verdriet om het verlies van haar zus is helemaal terug, vertelt Rani. “De wonde die ligt nu helemaal open, maar ik wil het verdriet deze keer niet onderdrukken en de kwetsuur niet toedekken. Ik wil mijn kwetsbaarheid toelaten.” Dus neemt ze een pauze, want “plezier doet nu weer even heel veel pijn.” De presentatrice neemt tijd voor zichzelf. Het is niet duidelijk wanneer ze zal terugkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER