Tussen leerlingen van BimSem zat maandag de tienduizendste bezoeker voor ‘Onze Natuur’.© Stad Mechelen

Lumière Mechelen trekt recordaantal bezoekers met film ‘Onze Natuur’: “We investeren mee in natuurgebied”

Mechelen -

De film ‘Onze Natuur’ waar de Mechelse natuurfilmer Pim Niesten aan meewerkte, heeft al meer dan tienduizend bezoekers naar Lumière Mechelen gelokt. Dat is een record voor de stadsbioscoop. De tienduizendste toeschouwer zat maandag tussen vierdejaars van BimSem. Om dat te vieren, draagt de Lumière bij aan natuurgebied in wording.

Sven Van Haezendonck

Ondertussen loopt op Canvas de reeks ‘Onze Natuur’, de film kwam in september vorig jaar al uit. Natuurpark Rivierenland organiseerde toen een gesmaakte première. Vierdejaars van BimSem gingen maandag kijken in Lumière Mechelen. Zo was een van de leerlingen de tienduizendste bezoeker in de stadsbioscoop in de Frederik de Merodestraat.

LEES OOK. Leo (45) beeldhouwt met kettingzaag prachtige dieren uit Mechelse kerstboom: “Zonde om hem helemaal te verhakselen”

Dat zijn uitzonderlijk goede cijfers. De natuurdocumentaire is daarmee de eerste film die zo veel bezoekers wist te overtuigen. “We hopen dat de prachtige beelden van ‘Onze Natuur’ alle bezoekers overtuigden van de magie van onze bioscoop”, zegt Ingeborg Verstappen, theatre manager bij Lumière Mechelen.

“Inspireert tot milieubewuster leven”

De stadsbioscoop doet meteen een mooie geste. “De natuur komt volledig tot haar recht op het grote scherm en inspireert tot milieubewuster leven. Die natuur willen we mee beschermen door voor de leerlingen van BimSem mee te investeren in een stukje uitbreiding van natuurgebied”, legt Verstappen uit. Concreet draagt Lumière bij aan stadsbos Stuivenberg om reeën te beschermen.

Filmmaker Pim Niesten sprak de leerlingen toe.© Stad Mechelen

“Een betere reclame dan ‘Onze Natuur’ kan onze natuur zich niet wensen”, zegt schepen Patrick Princen (Vld-Groen-m+), voorzitter van Natuurpark Rivierenland. Hij heeft nog een extra attentie in het vooruitzicht voor de tienduizendste bezoeker. “Binnenkort nemen we de klas mee om de verborgen parels van het natuurpark te ontdekken”, vertelt Princen.

LEES OOK. Cargill en Natuurpunt planten samen 3.200 bomen en struiken aan: “We versterken de Mechelse natuur”

“Mechelaars zijn begaan”

Filmmaker Pim Niesten is heel blij met al die aandacht. “Het toont aan dat ook wij Mechelaars begaan zijn met de natuur rondom ons en er ook aandacht voor hebben en ruimte voor willen maken in en rond onze prachtige stad. De aandacht voor vergroening in de stad en het Natuurpark Rivierenland aan de stadsgrenzen zijn daar een fantastisch voorbeeld van. Ik ben trots en het stemt me hoopvol”, zegt hij. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen