De bouwput van de parkeergarage met links de Parkschool en achteraan residentie Gefion in aanbouw.© Filip Spoelders

Appartementen van Stadsterras zijn erg in trek: “Nooit zoveel verkocht in zo’n korte tijd”

Mortsel -

Het woonproject Stadsterras tussen de Mechelsesteenweg en de Edegemsestraat in Mortsel wordt momenteel gekenmerkt door een grote bouwput voor de ondergrondse parking. Ondertussen krijgen de appartementen in aanbouw van de eerste fase in recordtempo een eigenaar.

Filip Spoelders

Exact vier maanden geleden lanceerde projectontwikkelaar Ciril de verkoop van de eerste fase van het Stadsterras. Vandaag is bijna de helft van de 67 appartementen verkocht. “Ik denk dat we nooit eerder een project hadden waarbij zoveel werd verkocht in zo’n korte tijd. De eerste golf van kopers na de lancering is gemiddeld goed voor 20 tot 25 procent. Voor het Stadsterras zitten we na de eerste verkoopgolf meteen aan 47 procent”, reageert makelaar Naranjo Decamps die met Habicom mee instaat voor de verkoop.

De toekomstige Alice Nahonlei. De appartementen komen boven op de parkeergarage.© RR

Decamps vond het niet moeilijk om deze toeloop te voorspellen. “De ligging in het centrum van de stad vlak naast het parkgebied Oude God is ideaal. Vooral senioren zijn geïnteresseerd omdat het Stadsterras overal dichtbij is. Het pand dat het moeilijkst te verkopen is, is de ruimte voor de supermarkt. Er waren geïnteresseerden, maar momenteel is er nog geen koper voor deze handelsruimte.”

Ook voor fase twee, wanneer de toekomstige lofts in de voormalige Sint-Lutgardisschool op de markt komen, verwacht Decamps veel interesse. De eerste fase bestaat uit de residenties Gefion met supermarkt, Iduna en Mimir die rond de nieuwe Alice Nahonlei en boven de parkeergarage voor 250 wagens gebouwd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners