De parking is een grote investering, maar dat wil blijkbaar niet zeggen dat iedereen er blij mee is.© JDW, RR

Onbekende uit onvrede over aanleg grote parking voor groendomein in Hallaar: “Bomen, geen beton, schande”

Heist-op-den-Berg -

Aan provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-berg) wordt momenteel een nieuwe parking aangelegd om de bezoekers die met de wagen komen beter te kunnen ontvangen. Een onbekende heeft zich nu symbolisch verzet tegen de uitvoering door een boodschap aan te brengen op de naastgelegen weg. Al raakt de boosheid kant nog wal volgens gedeputeerde Jan De Haes (N-VA).

Bert Provoost

De tekst van de onbekende is ondertussen verwijderd. De boodschap was kort maar krachtig. In grote witte letters schreef iemand de woorden ‘Bomen, geen beton, schande’. Daarmee ageert die persoon tegen het aanleggen van de parking voor 173 wagens.

De boodschap op de weg.© RR

De Heistse gedeputeerde Jan De Haes (N-VA), die namens de provincie de plannen eerder mee voorstelde, vindt de kritiek volkomen onterecht. “De nieuwe parking is groen, waterdoorlatend en duurzaam. De oude boskiezelparking was berucht omwille van te veel slijk of te veel stof. Ze zal in een latere fase trouwens opnieuw omgevormd worden tot bos. Ook is het niet zo dat de parking een betonvlakte zal worden. Dat zal heel beperkt zijn, enkel de parkeerplaatsen voor andersvaliden worden volledig verhard.”

Groene uitstraling

Bij de voorstelling van het project werd aangegeven dat er op de parking plaats zou zijn voor een veertigtal bomen en vele duizenden struiken en planten. Die zouden het gebied een groene uitstraling gaan geven. Er worden waterdoorlatende betonstraatstenen, prefab betondals, grindverharding en gehard gras gebruikt in de ondergrond.

De werkzaamheden zijn volop bezig.© Joren De Weerdt

Bij 41 parkeerplaatsen ligt onder de grond een voorziening klaar waar later een laadpaal op kan worden aangesloten. Het project kost 1,93 miljoen euro. De werkzaamheden zijn volop in uitvoering en worden volgens de planning ergens dit voorjaar opgeleverd, afhankelijk van de weersomstandigheden.

LEES OOK. Aanleg langverwachte groene parking voor 173 wagens aan De Averegten gaat van start: “Gedaan met stof of slijk”

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners