De opbouw van de website van de gemeente gebeurde vanuit het standpunt van wat de burger zoekt.© rr

Websites van de gemeente en Toerisme Merksplas steken in een nieuw kleedje

Merksplas -

Na een nieuw logo en bijpassende huisstijl heeft het gemeentebestuur van Merksplas sinds maandag ook de website aangepast.

Daarmee is de nieuwe visuele identiteit voor de gemeente afgerond. “Onze vorige website draaide al jaren mee”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “Het werd steeds moeilijker om er dingen op terug te vinden en ook visueel was die niet aantrekkelijk meer. De lancering van een nieuwe website stond eigenlijk al veel eerder op het programma. Maar omdat we de invulling volledig intern deden, gooiden corona en de crisis in Oekraïne even roet in het eten. De opbouw gebeurde ook vanuit het standpunt van wat de burger zoekt en niet op basis van de bevoegdheden van de diensten zoals dat vroeger was. Dit alles komt mooi samen in een lay-out waarbij ons logo en onze huisstijl centraal staan.” Veel documenten en aanvragen kunnen online ingevuld worden, maar de dienstverlening in het gemeentehuis en sociaal huis blijven behouden.

Ook Toerisme Merksplas heeft een nieuwe website. Die is gebouwd binnen hetzelfde platform als die van de gemeente. “We zijn blij dat we ons wagonnetje konden aanpikken bij de gemeente”, zegt voorzitter Guido Sommen van Toerisme Merksplas vzw. “Onze vzw bestaat uit vrijwilligers met een passie voor wandelen en fietsen en de promotie van toerisme in de gemeente. Het onderhouden van een website zou voor ons niet evident zijn. Daarom zijn we ook blij dat de dienst toerisme van de gemeente het beheer van onze website op zich gaat nemen.” (ram)

www.merksplas.be

www.toerismemerksplas.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners