De trofee staat opnieuw in Sint-Jozef Olen.© Marc Peeters

Fietscontroles in Neteland: De Toermalijn scoort 90,7%

Olen -

De leerlingen van de basisschool Toermalijn uit Sint-Jozef Olen hebben met een score van 90,7% de wisselbeker Fietscontroles van de politiezone Neteland gewonnen. De school schoot eerder al zevenmaal de hoofdvogel af. “Zonde dat we vorig jaar met het kleinste verschil tweede waren”, zegt directeur Ruben Veraghtert.

Inspecteurs van de lokale politie Neteland bezochten vorig jaar 23 basisscholen in Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Grobbendonk. Ze controleerden of de fietsen verkeerstechnisch in orde waren. In totaal werden 1.113 fietsen goedgekeurd, 247 rijwielen kregen een opmerking.

De resultaten per school werden verrekend met het aantal leerlingen waardoor een objectieve vergelijking kon gemaakt worden. De Toermalijn won met 90,7% voor De Luchtballon uit Herenthout met 87,9% en De Knipoog uit Vorselaar met 87,3%. Ter info, de slechtste leerling van de klas bleef steken op 56%.

© Marc Peeters

Wie de wisselbeker drie jaar na elkaar wint, mag die definitief houden. De Toermalijn heeft er eentje verworven. “De huidige wisselbeker wonnen we twee jaar op rij, maar omdat er tijdens corona niet werd gecontroleerd heeft die hier vier jaar op school mogen staan”, weet de directeur. “Vorig jaar werden we tweede, waardoor de reeks is onderbroken. Nu zijn we hopelijk opnieuw aan een reeks gestart.”

De school uit Sint-Jozef Olen zet in op fietsveiligheid. “Als we gaan turnen in de sporthal in Onze-Lieve-Vrouw Olen gaan we met de fiets. Helmdracht is verplicht en ook op de staat van de fietsen zelf wordt toegekeken.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners