De politie Rivierenland nam afgelopen weekend ademtesten af bij zo’n 1.200 bestuurders.© BELGA

Dronken vrouw rijdt politieagent aan tijdens alcoholcontrole: “Collega moest voor verzorging naar ziekenhuis”

Mechelen, Willebroek, Bornem, Puurs-Sint-Amands -

Tijdens een alcoholcontrole in het centrum van Mechelen is afgelopen weekend een politieagent aangereden. Bij het manoeuvreren raakte een dronken vrouw de inspecteur, die lichte verwondingen opliep. Ook elders in de politiezone Rivierenland controleerden agenten op dronkenschap en het gebruik van drugs achter het stuur.

Sven Van Haezendonck

De politie stelde het voorbije weekend onder andere een controlepost op in de Goswin de Stassartstraat in de Mechelse binnenstad. Daar maakten twee dames het bont achter het stuur. Een eerste reed bij het opmerken van de politie snel een stuk terug achteruit, tegen de rijrichting in, en parkeerde haar auto.

Daarbij negeerde ze een verbodsbord, wat haar een overtreding in de derde graad opleverde. “De dame legde een positieve ademtest af en had 1,2 gram promille alcohol in haar bloed”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland.

Ook schouwingsbewijs vervallen

Aan diezelfde controlepost reed een andere bestuurster een politieagent aan bij het manoeuvreren. “De collega raakte daarbij lichtgewond en moest voor verzorging naar het ziekenhuis”, vertelt Van de Sande. De dame had 1,3 gram promille alcohol in haar bloed. Het schouwingsbewijs van haar auto bleek bovendien al sinds begin september vorig jaar vervallen.

Beide bestuursters moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Ook vier andere bestuurders kregen die maatregel opgelegd. Een onder hen reed een bestuurder van een elektrische step aan, die lichtgewond geraakte. Vier bestuurders moesten hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren. Zo ook de bestuurder van een elektrische fiets die voetgangers aanreed. Drie andere bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt voor drie uur.

Bijna 1.200 ademtesten

De politiezone Rivierenland heeft het voorbije weekend zowel zaterdag als zondag controles uitgevoerd op verschillende plaatsen in de zone, waar ook de gemeenten Bornem, Puurs-Sint-Amands en Willebroek deel van uitmaken. In totaal hebben politiemensen 1.168 ademtesten afgenomen. Daarvan waren er veertien positief: elf op alcohol, drie andere op drugs. (svh)

LEES OOK:

Bestuurder (19) step raakt lichtgewond na aanrijding met autobestuurder onder invloed

Voetgangster (61) lichtgewond na botsing met dronken fietser

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen