Juttu kiest voor vintage en andere shoppingtips van citta

Juttu start volgend weekend met ReJUsed. Alle vestigingen van de retailer, te beginnen met de Antwerpse, krijgen een kleurrijke hoek vol vintage. Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Juttu kiest voor vintage

Unieke vintage met een hedendaags tintje bij Juttu.© Juttu

Juttu start volgend weekend met ReJUsed. Alle vestigingen van de retailer, te beginnen met de Antwerpse, krijgen een kleurrijke hoek vol vintage, aangeleverd door tweedehandsmerken Arkaiv en Studio Retag. Bij het Antwerpse Arkaiv ligt de focus op upcycling en stukken van de jaren veertig tot negentig, dit alles gecombineerd met items uit de nillies. Studio Retag zorgt dan weer voor stijlvolle kleding uit de jaren zeventig en tachtig. De collecties worden voortdurend aangevuld.

ReJused vind je vanaf vrijdag 3 februari in de Juttu-winkels van Antwerpen, Brussel, Leuven en Gent.

Make-over voor Pascale Masselis

De nieuwe voorgevel is het werk van meubelmaker Patrick Evrard.© Tijs Vervecken

Juweelontwerpster Pascale Masselis trekt eind juni met haar winkel weg uit de Nationalestraat. Ze zal zich vanaf dan volledig toeleggen op haar andere filiaal op de hoek van de Zirkstraat en Lange Koepoortstraat. Het pand werd recentelijk volledig gerenoveerd en onder handen genomen door de Antwerpse meubelmaker Patrick Evrard. Hij zorgde voor een prachtig afgewerkte, houten winkelpui die volledig aansluit bij het karaktervolle binneninterieur. Vroeger zat het atelier achteraan in de winkel, maar dankzij een grote, nieuwe werkbank vooraan zie je de juweelontwerpster nu ook vanop straat aan het werk. De oude mercerie uit 1885, de aloude blikvanger van de winkel, bleef uiteraard behouden.

Pascale Masselis, Zirkstraat 42, 2000 Antwerpen, www.pascalemasselis.be

Boetiek met een artistiek tintje

Een lamp van de Franse designer Pierre Guariche, ontworpen voor Sammode.© Morgane Le Gall

Het jonge, Brusselse modehuis Octogony slaat de handen in elkaar met de Belgische architecte Caroline Notté. Die samenwerking resulteert in een gloednieuwe, tijdelijke boetiek met een artistiek tintje. In SAY IT WITH A HE.ART shop je sinds vorige week een divers aanbod aan mode, design en kunst. Lampen, designermode, kleurrijke kaarsen, lederwaren, muziekinstrumenten... er is genoeg voor iedereen die houdt van stijlvolle luxe.

Lombardenvest 20, 2000 Antwerpen, de winkel is nog geopend tot en met 25 februari.