© Japaridze Mikhail/Tass/ABACA

Gyrano Kerk tekent vandaag allicht bij Antwerp (en kan meteen geschorste Vincent Janssen vervangen tegen Anderlecht)

“Is het dan al officieel?”, was de veelzeggende ­reactie van Antwerp-coach Mark van Bommel op de vraag wat hij van Gyrano Kerk verwacht. Nee, officieel was het gisteren nog niet, maar maandag moet de komst van de 27-jarige ­Nederlandse aanvaller naar de Bosuil in principe wel in ­orde ­komen.

pjc, havg

LEES OOK. Smet op de knappe zege tegen Standard: Antwerp in acute spitsennood tegen Anderlecht

Geen dag te vroeg, want Vincent Janssen - door het vertrek van Michael Frey naar Schalke 04 de enige over­gebleven centrumspits van Antwerp - liep ­gisteren ­tegen Standard tegen zijn vijfde gele kaart aan en is ­komende zondag geschorst tegen Anderlecht.

Gyrano Kerk komt tot eind dit seizoen op huurbasis over van het ­Russische Lokomotiv Moskou. Antwerp mikte op een speler die meteen inzetbaar is, en dat is Kerk. Hij brak in Nederland door bij Utrecht, waar hij in 175 officiële ­duels 42 goals en 43 assists totaliseerde en in de zomer van 2021 voor 7 miljoen ­euro werd weggeplukt door de topclub uit ­Moskou.

Viktor Fischer (28) geniet dan weer ­nadrukkelijke belangstelling van het Zweedse AIK. De Deen is op overschot bij Antwerp en heeft wel oren naar een Zweeds avontuur. Antwerp wil wel een marktconforme aanbieding krijgen, maar die kwam er tot dusver niet.