© BELGA

REACTIES. Doelman Jarno De Smet flatert en schittert: “Chapeau voor de reactie van de ploeg”

Mixed emotions bij Jarno De Smet. De goalie kreeg de voorkeur op de met transferperikelen worstelende Maxime Delanghe, maar ging zeker bij de tweede goal compleet de mist in.

kugu

LEES OOK. Blunderende Pallieters laten levensbelangrijke zege liggen bij RSCA Futures

“Die neem ik zeker voor mijn rekening”, gaf Jarno De Smet toe. “Op zo’n moment zakt de grond onder je voeten weg, maar tegelijk moet je even snel opnieuw je hoofd terug leeg maken. Dat is me vrij aardig gelukt, denk ik. Ik ben vooral de ploeg heel dankbaar voor hun reactie na de pauze. We waren heel dicht bij winst, maar slikken nog een ongelukkige gelijkmaker. Die bal week af via het lichaam van Brent Laes. Nadien kan ik nog de 4-3 verijdelen. Die redding geeft extra vertrouwen, maar het gevoel overheerst toch dat we hier altijd met de drie punten naar huis moesten gaan.”

Kijkt Jarno De Smet met argusogen naar de transferwending van collega Maxime Delanghe?

“Ach neen, daar ben ik niet mee bezig. Ik denk dat ik mijn plaats onder de lat tegen RSCA Futures ook op training heb afgedwongen. Jammer van die tweede tegentreffer, maar voor het overige speelde ik een vrij degelijke match. We staan nu voor een Engelse week. Ik wil nu vooral vooruit kijken. We hebben nog een zege nodig om ons helemaal op veilig te spelen en die willen we zo snel mogelijk happen. Daar is het de hele ploeg om te doen.” (kugu)

Scorende Brent Laes teleurgesteld: “Trots op de ploeg, maar dit mochten we niet uit handen geven”

Tot drie minuten van het einde was Brent Laes de matchwinnaar in het kamp van de Pallieters. Dan viel de 3-3 van Lucas Stassin via zijn lichaam alsnog tegen de touwen.

“Doodzonde. We speelden een verschrikkelijke eerste helft, maar ik ben wel trots op de manier waarop we na de pauze orde op zaken stelden. We toonden mentaliteit en efficiëntie. Na die 2-3 dacht ik ook dat we een groot deel van het werk achter ons hadden liggen. Maar dan valt toch nog die derde tegengoal. En opnieuw op stilstaande fase. Dat mag simpelweg niet gebeuren. We blijven de domme tegendoelpunten opstapelen, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat we tegelijk veel zelf blijven scoren. Nu ook zonder Leonardo Rocha.”

De puntendeling houdt deelname aan de promotie play-offs wel nog in het vriesvak voor de Pallieters.

“Dat klopt. We hadden ons helemaal op veilig kunnen spelen en hebben dat nagelaten. Maar dit gelijkspel is geen drama. Het jonge Anderlecht is best wel een sterke ploeg. We moeten op de weg van onze tweede helft verder.” (kugu)

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws