© BELGA

Blunderende Pallieters laten levensbelangrijke zege liggen bij RSCA Futures

Lierse heeft nog werk op de plank liggen om zich te verzekeren van een plaats bij de eerste zes in het eindklassement. In de levensbelangrijke uitmatch bij RSCA Futures bogen de Pallieters aanvankelijk een achterstand om in winst, maar slikte geel-zwart drie minuten van het einde nog een pijnlijke gelijkmaker. De kloof tussen beide teams blijft zo drie punten.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Doelman maakt foutje goed met enkele straffe parades, debutant mist duidelijk nog wedstrijdritme

In een ijzig koud en troosteloos Koning Boudewijnstadion begon Lierse aan een leven zonder Leonardo Rocha. Twaalf goals en vier assists met een vingerknip weg uit het basiselftal. Speerpunt voorin kwijt, een zware aderlating. Zo bleek ook in een aartsmoeilijk eerste halfuur, waarin de Pallieters uiteindelijk nog de schade wisten te beperken maar gedurig naar zichzelf zochten.

Op de koop toe was de afwezigheid van de Portugese doelpuntenmachine niet de enige personeelszorg voor de Pallieters. Zo zat doelman Maxime Delanghe met transferitis op de invallersbank. Het hoofd van de jonge goalie staat niet louter op voetballen. In de oefenmatch bij Jong Genk vorige week nog bij twee goals boter op het hoofd. Delanghe flirt met een Belgische eersteklasser, de wil om te vertrekken is groot. En dus koos coach Tom Van Imschoot voor Jarno De Smet tussen de palen.

De doublure van Delanghe kende echter een horroravond in de hoofdstad. De handschoenen waren nog koud en De Smet zag een indraaiende hoekschop rechtstreeks in doel verdwijnen. Minuten later spatte een pegel van Stassin op de lat uit elkaar. Het jonge Anderlecht dirigeerde en domineerde, maar in al dat jeugdig enthousiasme was het voor een erg bleke bezoeker gelukkig vaak net niet. En dus kwam de gelijkmaker aan het begin van het derde kwartier echt wel uit de lucht vallen. Uit het niets mepte De Schryver met zijn linkerpoot een gemeten voorzet van Laes staalhard in de hoek. En dus opnieuw evenwicht. Maar zonder kleerscheuren de rust halen, lukte Lierse echter niet. Doelman De Smet verkeek zich compleet op een vrijschop van Bellman, Lissens bedankte voor zoveel gulheid en kopte in het lege doel.

© BELGA

Lierse kwam veel snediger uit de kleedkamer en bewees dat scoren zonder Rocha ook nog kan. Want in nauwelijks drie dolle minuten ging het van 2-1 naar 2-3. Tabekou drukte eerst nog te flauw af met links en Vanhoutte wist raad met een deviatie van Vekemans. Maar toen Raemaekers een hoekschop van Tabekou verlengde, had Pupe maar binnen te leggen. Lierse kreeg plots vleugels en had drie minuten later zowaar een voorsprong beet. Een schot van Schouterden werd afgeblokt, Laes mepte de rebound wel in de verste hoek. Van dan af was het voornamelijk de voorsprong consolideren voor de Lierenaars. Dat leek ook te lukken tot Stassin drie minuten van het einde toch nog voor de gelijkmaker zorgde.

En dus blijft de kloof tussen beide teams slechts drie punten en liet vooral Lierse een unieke kans liggen om zich nagenoeg helemaal op veilig te spelen voor een plaats bij de promotie play-offs. Die moet het nu verdienen in een Engelse week met matchen tegen RWDM, Club NXT en Beerschot op zeven dagen tijd.

LEES OOK. REACTIES. Doelman Jarno De Smet flatert en schittert: “Chapeau voor de reactie van de ploeg”

© BELGA

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws