Ondanks de 14 punten van Jean-Marc Mwema gingen de Giants de boot in tegen Luik (archief).© GOYVAERTS

Bekerfinale is ver weg voor Telenet Giants Antwerp na blamage op Luik (72-59): “Maar we blijven erin geloven”

Telenet Giants Antwerp ging in de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België pijnlijk onderuit tegen Luik. De tegenstand was zeker niet top, maar de Giants acteerden vooral zelf ondermaats. Resultaat: 72-59. “Als je slecht afwerkt en Luik 17 aanvallende rebounds laat plukken, verdien je niet om te winnen”, zei coach Ivica Skelin. Woensdag in de terugwedstrijd moeten de Giants met minstens 14 punten winnen om zich alsnog te kwalificeren voor de finale tegen Oostende.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp miste zijn start volledig. De Sinjoren faalden op open shots, vooral driepuntpogingen, en waren nonchalant in defense. Maar Luik kwam ook zwak voor de dag en profiteerde onvoldoende na een 10-0-bonus. Langs de ingekomen Thijs De Ridder ging het naar 12-9, waarna Angel Rodriguez na het eerste kwart zorgde voor een 20-13-Luikse bonus. In het tweede kwart waren de Giants defensief wel bij de zaak. Bij 23-21 was de aansluiting een feit. Missers (1 op 17 driepunters in de eerste helft) en dus een bijzonder slechte afwerking van de Sinjoren maakten dat Luik na 29-22 met een buzzer-beater van Angel Rodriguez de rust introkken met een 34-26-bonus.

Ook het derde schuifje bracht geen beterschap voor de Giants: steriel basketbal en vooral aanvallend te weinig inspiratie. Meer had de club uit de Vurige Stede niet nodig om verder afstand te nemen: 40-31 en 50-39.

Luik was weer niet top in het slotkwart, maar de Giants bleven de open shots missen. Reggie Upshaw (1 op 13), Spencer Butterfield (2op 12) en Brandon Anderson (2 op 11) waren de negatieve exponenten in een wedstrijd die Antwerp Giants altijd had moet winnen. De laatste aanval was typerend voor de wedstrijd. Desonta Bradford ondernam zijn driepunter te vroeg, miste en Niels Van Den Eynde (17 punten) nam het geschenk in ontvangst aan en zorgde met een driepunter voor de verdiende 72-59-zege voor Luik. “We liepen vanaf de eerste seconde achter de feiten aan”, zei coach Ivica Skelin van de Giants. “Onze shotselectie (19 op 69 shots, waarvan 4 op 31 driepunters) was bijzonder slecht.”

Jean -Marc Mwema kon zijn coach alleen maar bijtreden. “Dit was niet goed. We holden constant achter de feiten aan en misten open shots. Woensdag moeten we reageren. De finale? Het wordt moeilijk, maar we moeten erin blijven geloven.”

Telenet Giants Antwerp: Anderson 5, Smout 2, Bradford 11, D’Espallier 0 De Ridder 12, Marinkovic 5, Rogiers 1, Butterfield 4, Mwema 14, Upshaw 5.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal