Chimme Janssens probeert met een blok een Hellvocse aanval af te stoppen© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Puurs kan koploper Hellvoc niet afstoppen. “Automatismen wat weg na winterstop”

Klein Brabant Puurs heeft niet kunnen stunten in de derby tegen het nog altijd ongeslagen Hellvoc in nationale 1. Net als in de heenwedstrijd moesten de jongens van Tom Switsers met 1-3 het hoofd buigen. Hellvoc profiteert dan weer van het onverwachte verlies van concurrent Antwerp VT om verder uit te lopen. Puurs ziet dan weer de teams onderaan het klassement iets dichterbij sluipen.

“De vijf weken zonder competitievolleybal hebben ons geen goed gedaan. De automatismen ontbraken en ook aanvallend hervielen we iets te snel in onze fouten van bij de start van het seizoen. We haalden bij momenten niet ons beste niveau”, meent Puurs-coach Tom Switsers.

“Maar het zou flauw zijn om ons daarachter te verschuilen en zo iets af te doen aan hun verdiensten. Hellvoc staat niet voor niets aan de top van het klassement. Ze waren, zeker in blok-verdediging, meer bij de les en ook wat het krachtige aanvalswerk betreft acteerden ze enkele niveaus hoger dan ons. In dit soort wedstrijden moeten wij geen punten pakken, maar dat neemt niet weg dat ik toch een tikkeltje meer van mijn team verwacht had.”

De thuisploeg kreeg in set één een stevige 15-25 om de oren en was in set twee ook niet bij machte om de bezoekers iets in de weg te leggen. “In die eerste set werden we in alle onderdelen overklast”, aldus Switsers. “Die set deden we echt niet mee en brachten we helemaal niet wat moest om hen in de problemen te kunnen brengen. Set twee konden we tot 18-20 wat blijven aanpikken, maar ook niet meer dan dat.” Puurs bracht na winst van set drie opnieuw wat spanning in de wedstrijd, maar het moest uiteindelijk bij 17-19 definitief afhaken in set vier. “Die derde set winnen we dankzij een opslagreeks van Jonas Colson en in de vierde set haalden we ook een degelijk niveau, maar dat volstond niet om een vijfde set af te dwingen. “

Bij Hellvoc sprak trainer Alain Dardenne ondanks het verlies van set drie van een geslaagde avond: “We hebben twee hele goeie sets gespeeld, in de derde set hebben we ons in eigen voet geschoten door op de tegenaanval amper punten te scoren. Al deed Jonas

Colson met zijn stevige opslagen ons daar even pijn. Maar uiteindelijk winnen we zonder puntenverlies. En dat is het voornaamste” (mabe)

Setstanden: 15-25, 20-25, 25-23, 21-25.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal