Cappellen-speler Nico Lemaire, die de 1-1 op zijn naam schreef, wordt op de hielen gezeten door Brend Lambrechts.© koen fasseur

Thomas Van Zantvoort dirigeert Cappellen met pareltje naar 3-1-zege tegen Berchem Sport: “Nooit het gevoel gehad dat we zouden verliezen”

In het Jos Van Wellenstadion zette Cappellen zondag Berchem Sport met 3-1 opzij. De troepen van vervangend coach Kris Lenaerts kwamen op achterstand, maar trokken langs een pareltje van Thomas Van Zantvoort de scheve situatie helemaal recht. Goed voor een eerste thuiszege sinds 2 oktober. “Daarom deed de overwinning ook zo’n deugd”, aldus Van Zantvoort.

Kristof Gabriels

In een bijzonder gesloten eerste helft zorgde Cappellen nauwelijks voor doelgevaar. “Berchem Sport deed ook niet veel beter, waardoor het een bijzonder flauwe bedoeling was voor de rust”, zag ook Van Zantvoort. “Ik had evenwel op geen enkel ogenblik het gevoel dat we zouden verliezen. Zelfs niet toen de bezoekers vijf minuten voor de pauze op voorsprong klommen. Anderzijds hielp het natuurlijk wel dat de bordjes vrijwel meteen gelijk hingen.”Op het uur achtte Van Zantvoort zijn moment gekomen. “Ik knalde bal zonder nadenken naar doel en die vloog lekker tegen de touwen. Die voorsprong was op dat ogenblik trouwens ook meer dan verdiend, want na de pauze hebben we de wedstrijd echt wel in handen genomen. Op basis van de tweede helft is de zege dus zeker en vast verdiend.”

Eerste thuiszege sinds 2 oktober 2022

Na bijna vier maanden mocht Cappellen zo eindelijk nog eens een feestje bouwen in eigen huis. “Ik wist het eerlijk gezegd niet, maar de trainer had er ons voor de match op gewezen dat onze laatste thuiszege inderdaad al dateerde van 2 oktober”, gaat Van Zantvoort verder. “Daarom deed de overwinning ook zo’n deugd. En zeker omdat het ook nog eens een derby was.”

Ook coach Kris Lenaerts was zichtbaar tevreden. “Dit is niet alleen een enorme opsteker”, vertelt de assistent en vervanger van Tom Schipper, die door privéomstandigheden de laatste tijd wat minder aanwezig is op de club. “We zijn ook de verdiende winnaar. In de eerste helft hebben we bijvoorbeeld heel weinig weggegeven. Buiten het cadeautje bij de 0-1 dan natuurlijk”, verwijst Lenaerts naar het jammerlijke balverlies van Robbe Kil dat aan de basis lag van de openingstreffer van Beirlandt.

“Ik ben vooral blij met de reactie die mijn jongens getoond hebben na dat weggegeven doelpunt. In plaats van te gaan twijfelen, zijn we gewoon ons ding blijven doen en daar had Berchem in de tweede helft geen antwoord op”, aldus Lenaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen