Nijlen kon na de vroege voorsprong van Pelt nooit aanspraak maken op de overwinning.© Robin Fasseur

Nijlen ziet op bevroren veld reeksje eindigen: “Deze nederlaag niet dramatiseren”

Nijlen is er niet in geslaagd om een vervolg te breien aan zijn laatste twee zeges. Op een hard en moeilijk bespeelbaar veld verloor het tegen Pelt met 1-3. Trainer Sam Vermeulen was na afloop teleurgesteld. “We geven het kinderlijk weg.”

Gino Van Looy

Nadat Pelt in de eerste helft op voorsprong gekomen was, kreeg Nijlen in de tweede helft het balbezit maar dat liep al snel mis. “Op zo’n veld is het belangrijk dat elke pass juist is, want je kan met die bevroren ondergrond niet veel goedmaken”, begint Vermeulen. “Daarom moet je ook vermijden op achterstand te komen. Het was zo jammer dat dat ons toch overkwam, want het spel maken was niet makkelijk in deze omstandigheden. Maar dan nog slikken we veel te snel dat tweede doelpunt na rust. Dat was kinderlijk verdedigen, want na een uittrap van de doelman kwam die speler alleen voor de onze. Daar moeten we lessen uit trekken. Dan zetten we nog alles op alles, maar die strafschop viel te laat.

Lange degradatiestrijd

We hadden vandaag een goede zaak kunnen doen, maar we mogen dit ook niet dramatiseren Het wordt nog een lange degradatiestrijd met een zestal ploegen.” Ook aanvoerder Yannick Verlinden vond de nederlaag onnodig: “De eerste helft kregen we allebei een tweetal kansen, maar zij konden scoren. Het was heel moeilijk voetballen, normaal is dit een 0-0-match en met zo’n uitslag was ik ook tevreden geweest. Nadat zij op voorsprong kwamen, gingen ze voor hun doel liggen en nog meer rekenen op de counter. Uiteindelijk konden we ondanks ons balbezit te weinig doelgevaar creëren. Die strafschop in de slotfase gaf ons toch nog wat hoop, maar bij de eerste de beste aanval daarna scoorden ze de 1-3. Maar het is niet dat we weggespeeld zijn. We moeten niet te neerslachtig zijn na deze nederlaag. Als we ons allemaal honderd procent geven, zullen we niet degraderen. Daar ben ik zeker van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen