Yasin Mrani wordt op de huid gezeten door enkele Hasselaren.© GOYVAERTS

Late strafschop nekt Yasin Mrani en Racing Mechelen: “Jammer dat zo’n mooie goal niks oplevert”

RC Mechelen ging door een laat doelpunt met 1-2 onderuit tegen Sporting Hasselt . Halverwege de tweede helft had Yasin Mrani de thuisploeg nochtans langszij gebracht met een magistrale vrijschop, maar in de slotfase werd Racing toch nog koud gepakt vanop de stip. “Ik sta hier niet te juichen ondanks mijn mooie goal”, was Mrani teleurgesteld na afloop.

“Het is mijn tweede doelpunt in deze competitie”, aldus de flankspeler. “Het was een knappe treffer op vrijschop die via de paal en de linkerbovenhoek in doel belandde. Het was meer dan geluk hoor. Op training oefenen we vaak op vrije trappen. Dan is het plezant om op deze manier te kunnen scoren. Maar het brengt ons niks op en dat is jammer. Want in de tweede helft speelden we een goede partij en verdienden we volgens mij toch een punt. Ik heb niet echt een verklaring tussen onze goeie tweede helft en de eerste die niet goed was. Misschien werden we wakker geschud door de 0-1-achterstand en beseften we dat het op die manier niet verder kon. Ik heb er het raden naar, maar onze tweede helft was in elk geval een pak beter dan de eerste.”

RC Mechelen krijgt na de winterstop maar geen regelmaat in de resultaten en ook niet in de prestaties. Dat is ook coach Greg Vanderidt niet ontgaan: “Al enkele weken is er iets geslopen in ons spel en ik weet ook niet hoe dat komt. Ik kan het niet uitleggen, maar we spelen de laatste tijd te veel eerste helften die gewoon niet goed genoeg zijn. Alles loopt dan fout. Geen druk op de bal, de tweede bal die we nooit of veel te weinig hebben. We dwingen dan ook nauwelijks doelkansen af want we spelen te veel achteruit. In die toch vrij simpele dingen schiet de ploeg dan tekort.”

En Vanderidt wisselde nog voor het rustsignaal al twee spelers. Spaenhoven en Carrez mochten zich voor de pauze al gaan omkleden. Toch wel heel uitzonderlijk? “Het gaat niet specifiek om Nick en Gregory, elke speler heeft het recht een mindere dag te hebben. Het is mijn taak als trainer mijn verantwoordelijkheid te nemen want volgende week zijn het dan weer andere spelers”, besluit de Mechelse coach. (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen