Verdediger Sven Joosten was het nog maar zijn tweede goal van het seizoen: “Eerlijk gezegd, de keeper zag er niet zo best uit.”© smb

Geel mag voor het eerst dit jaar vieren: “Na de eerste treffer was de veer bij Diest gebroken”

ASV Geel heeft de eerste zege van 2023 geboekt. Daarvoor klopte het hekkensluiter Diest. De thuisploeg moest bijna een uur geduld hebben vooraleer het de score kon openen, maar daarna liep het als een trein. Een kwartier later stond de 3-0 op het bord en konden de boeken dicht.

Mark Kempen

Dankzij veel vrijwillige handen was het veld van het Leunenstadion sneeuwvrij gemaakt en kon er dus gevoetbald worden. “De grasmat lag er een beetje vettig bij, maar dat vormde geen probleem. Dat was in ieder geval niet de oorzaak van ons matig eerste kwartier”, oordeelde Geel-verdediger Sven Joosten. “We wilden snel druk zetten, maar niet iedereen voerde zijn opdrachten goed uit. Daarom moesten we bijsturen. Maar Diest kwam niet verder dan enkele afstandsschoten. Nadat alles redelijk in zijn plooi viel, begonnen we beter de ruimte tussen de bezoekende lijnen te vinden. Dat leverde voor de pauze twee goede kansen op.”

Na de pauze ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de 1-0. Joosten nam die treffer voor zijn rekening, na een weggewerkte voorzet van El Maimouni. “Ik schoot de bal meteen met links binnen. Eerlijk gezegd, de keeper zag er niet zo best uit. Voor ons was het een belangrijke goal. Diest speelt elke week een match van alles of niets. Als je zo’n ploeg op achterstand kunt zetten, breekt meestal de veer.”

Tot overmaat van ramp moest Diest enkele minuten na het eerste doelpunt met z’n tienen verder na een domme rode kaart. “En uit de vrijschop die uit die fase volgde, duwde Carvalho Alleoni de 2-0 binnen in de rebound”, vulde Joosten aan. “Daarmee was de partij helemaal beslist. Als we alle kansen afgemaakt hadden, dan wonnen we met 6-0 of zelfs meer.”

Voor Joosten was het zijn tweede goal van het seizoen. “En ik was pas sinds oktober inzetbaar”, lachte de Limburger die met zijn familie een kledingwinkel in Pelt runt. “Ik kon mij deze keer voluit offensief uitleven. Ik weet van mijzelf dat ik conditioneel in orde ben. Al kort na de pauze stelde ik vast dat mijn rechtstreekse tegenstrever regelmatig de rol moest lossen. Dan wordt het werk veel makkelijker. De eerste zege is dus binnen. Daarop kunnen we verder bouwen. Een eindklassement in de top vijf moet zeker onze ambitie zijn”, stelde de 25-jarige Joosten vol overtuiging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen