Vandalen beschadigen minstens 20 auto’s in Ekeren: “Kras over mijn hele wagen”

Ekeren -

De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een of meerdere vandalen die tientallen wagens hebben beschadigd in Ekeren. De politie sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zich zullen melden.

jtp, atvBron: ATV

Een buurtbewoonster van de Oudebaan stelde zaterdagochtend vast dat iemand haar wagen had bekrast met een scherp voorwerp. “De kras loopt over de hele zijkant van de auto. Dat was toch schrikken”, vertelt Lieke aan ATV. Ze stuurde een bericht naar de buren en al snel bleek ze helaas niet het enige slachtoffer te zijn.

“Vele buurtbewoners hebben zich bij de politie gemeld”, bevestigt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Al zeker bij twintig voertuigen aan de Oudebaan, de Herautenlaan en de Pastoor Goetschalckxstraat is schade vastgesteld, maar de politie sluit niet uit dat er later nog meer slachtoffers zich zullen melden.

“We hebben getracht zo veel mogelijk eigenaars te contacteren om hen te informeren over de schade en het nodige te doen zodat de slachtoffers de verzekering konden inschakelen”, aldus Bruyns.

Het is nog onduidelijk wie er achter de vandalenstreek zit. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld en is een onderzoek gestart om te kijken wie er achter de feiten zou kunnen zitten. “Ik begrijp niet dat iemand zich daarmee bezig houdt en dat ook volhoudt om langs elke auto te krassen. Die persoon of personen heeft schade berokkend bij heel veel gezinnen. Ik vraag me af of die persoon nu een schuldgevoel heeft”, foetert Lieke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV