© BELGA

Beerschot blijft met wrang gevoel achter na nederlaag in topper: “Minstens een punt verdiend”

Beerschot stapte met een 2-0-nederlaag van het veld in Beveren. Een wrang gevoel, want bij de Mannekes heerste het gevoel dat er iets te rapen viel op de Freethiel. Dit zijn de reacties uit het kamp van Beerschot.

Koen Frans

LEES OOK. Verdienstelijk Beerschot gaat onderuit in topper bij Beveren (2-0)

Jan Van den Bergh: “Minstens een punt verdiend”

“In de eerste helft hebben we onszelf vergeten belonen”, vond Jan Van den Bergh. “Beveren maakte twee doelpunten uit twee échte doelpogingen. De eerste goal speelden ze heel mooi uit, de tweede was een frommelgoal. Maar ik vond dit geen terecht resultaat, we hadden hier minstens een punt verdiend.”

Beerschot zakt na de nederlaag in Beveren van de eerste naar de derde plaats. “Maar dat betekent eigenlijk niets. We tellen nu drie punten achterstand op de leider. We hebben in deze reeks geleerd dat dat snel kan keren. Ik vond Beveren ook niet oppermachtig, zoals ik vooraf wel eens hoorde. Dat is dan ook iets positiefs dat we kunnen meenemen uit deze wedstrijd.”

LEES OOK. Opschudding in slotfase van Beveren-Beerschot: uitfans maken tumult, spelers moeten boel komen bedaren

Ryan Sanusi: “Dubbel gevoel omdat we goede wedstrijd gespeeld hebben”

Beerschot-aanvoerder Ryan Sanusi vond dat Beerschot de betere ploeg was op Beveren. “Voetballend waren we veruit de betere, fysiek was Beveren de meerdere van ons. We slikten twee gemakkelijke tegengoals, maar we hebben ons wel op een goede manier gepresenteerd. We blijven met lege handen achter. Daardoor sta ik hier met een dubbel gevoel. Teleurgesteld in het resultaat, maar tevreden met de manier waarop we hebben gevoetbald.”

De titelambities van Beerschot krijgen volgens de aanvoerder slechts een kleine knauw. “We bekijken het week per week”, haalt Sanusi een huizenhoog voetbalcliché aan. “Maar met de kwaliteiten in onze spelersgroepen moeten we vol blijven geloven in de titel. De weg is nog lang. Ik vond dit alvast een van de beste matchen van het seizoen. Het is gewoon leuker voetballen tegen betere tegenstanders. Potig? Ook dat hoort erbij. Beide teams waren gebrand op een goed resultaat. Dan mag er al eens op het randje gespeeld worden, vind ik.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Ervaren man beste speler bij Beerschot, met of zonder Sanusi blijkt groot verschil

Andreas Wieland: “Stap in de juiste richting gezet”

Ook Beerschot-coach Andreas Wieland zag ondanks de nederlaag veel positieve elementen uit de wedstrijd op Beveren. “Mijn ploeg speelde scherper dan vorige week in Deinze. We probeerden de match te controleren en vochten ons terug in de match na een vroege achterstand. We vonden vaak de juiste oplossing in balbezit, maar waren alleen niet gevaarlijk genoeg in de zone van de waarheid. Beveren wachtte op foutjes van ons om toe te slaan op de tegenaanval. Ik ben heel trots op mijn ploeg en ben eigenlijk alleen maar teleurgesteld over het resultaat. Wij hebben een heel jong team en hebben vandaag een stap in de juiste richting gezet. Ook al valt het resultaat tegen.”

© BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners