FT Antwerpen-speler Sababti Ahmed probeert de Braziliaan Jonhn Lennon van de bal te zetten.© Geert Tresignie (GTG)

FT Antwerpen gaat met 5-1 kopje-onder bij leider RSCA Futsal: “De arbitrage pakte ons de kans af om terug in de wedstrijd te komen”

FT Antwerpen slikte op bezoek bij leider RSCA Futsal een heel frustrerende 5-1-nederlaag. De Sinjoren kwamen na een zwakke eerste helft 3-0 achter en werden, mede door een blunderende arbitrage, niet beloond voor een sterke tweede helft. “Ze pakken ons de kans af om in de wedstrijd te komen”, foeterde Jasper Buyl.

Marcel Bernaerts

Buyl, die bij het niet-toegekende doelpunt van El Fakiri bij een 3-0-stand ook nog eens geel kreeg, was op zijn zachtst gezegd niet happy. “Iedereen in de zaal zag dat het een doelpunt was, behalve de twee die het moesten zien. Die gebaarden van kromme haas”, aldus Buyl. “Ik zeg niet dat we de wedstrijd anders gewonnen zouden hebben, maar er was wel opnieuw een wedstrijd geweest. We zouden opnieuw in onze kansen geloofd hebben. Nu kregen we iets later de 4-0 om de oren en was het voorbij.”

FT Antwerpen speelde, zeker in de tweede helft, een goede match. “We hebben dan getoond dat we hen pijn kunnen doen”, gaat Buyl verder. “Jammer genoeg deden we dat niet in de eerste helft. Toen waren we net iets te veel onder de indruk, speelden we niet op niveau.”

Aanvoerder Ahmed Sababti trad zijn jongere ploegmaat bij. “Die 5-1 is overdreven en is geen weerspiegeling van het spelbeeld. We toonden in de eerste helft te veel respect en speelden te verstijfd. Spijtig, want dit was een wedstrijd waarin we vrank en vrij onze kans konden gaan. Hier hadden we niets te verliezen.”

Trainer Karim Bachar nuanceerde het teveel aan respect van zijn team. “Ik zou eerder durven stellen dat de klasse van RSCA ervoor zorgde dat we in die eerste helft achteruit werden gedrukt en nadien voor de pauze nog amper kansjes kregen. Na de rust zag ik een goed Antwerpen, dat vocht voor iedere bal. Maar dat volstond niet om hier iets te rapen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet iedere speler van mijn team topfit zijn en moeten de kansen benut worden. Dat gebeurde niet, al is het spijtig dat ons een geldig doelpunt werd onthouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zaalvoetbal