Laurent Bierinckx mocht het zegegebaar maken in Herentals.© mpics

Laurent Bierinckx schrijft 49ste veldloop van AC Herentals op zijn naam: “Ik had vertrouwen in een goede afloop”

De 49ste Veldloop van AC Herentals werd met vlag en wimpel gewonnen door Laurent Bierinckx, aangesloten bij de organiserende club. Bierinckx draaide vanaf de eerste meters voorin mee, sloeg op het gepaste moment toe en finishte met een halve minuut voorsprong op Nick Van Peborgh (AC Break Brasschaat).

In het begin van de race vormde zich al snel een leidersgroep waarbij Retienaar Rik Thijs aanvankelijk het kopwerk deed. Bierinckx, Hoeven, De Cuyper, Van Peborgh en Laureys volgden in zijn spoor. In de tweede helft van de wedstrijd scheidden Van Peborgh en Bierinckx zich af. “We werkten ons vrij makkelijk los”, knikte Laurent Bierinckx. “Het zou tussen ons gaan voor de zege. Ik wilde mijn medekoploper zeker niet onderschatten, dus was het even aftasten. Ik ondervond al snel dat ik de sterkste was.”

Normaal gezien beschikt de atleet uit Herenthout ook over het beste eindschot. Hij wilde echter de laatste honderden meters niet afwachten. “Ik voelde dat ik op de technische stukken bergop overschot had. Ik moest mij eigenlijk inhouden. Op een kilometer van het einde heb ik dan ook mijn versnelling geplaatst. Al snel sloeg ik een gat van 30 meter en dat kon ik verder uitbouwen.”

Bierinckx toonde zich heel blij met de zege. “Van Peborgh kloppen, dat kan toch tellen, ook al is hij al een jaartje ouder. Die overwinning geeft vertrouwen om later op het seizoen een goed resultaat neer te zetten in het BK en Vlaams kampioenschap.”

Warre De Cuyper van Vabco Mol won de felle strijd om de derde plek.

Podium voor Stefanie Verbeeck

Bij de vrouwen was de derde plek weggelegd voor Stefanie Verbeeck van AC Herentals. Zij moest na 5200 meter Heleen Vermeulen (AC Lyra Lierse) en Hanne Van Loock (Daring Leuven) laten voorgaan. Verbeeck, die ook in Herentals woont, schatte haar prestatie hoog in. “Ik finish ook als eerste master en hield mij lang staande tussen al dat jonge geweld”, blikte zij terug. “Met Dobbelaere, Vermeulen en Van Loock vormden we al snel een kopgroep. Dobbelaere viel vooraan weg en ik kon lang aanklampen bij de anderen. Ik wilde mij echter niet opblazen en moest de rol lossen. Ik koos vanaf dan voor mijn eigen tempo. Mijn podiumplaats kwam niet meer in het gedrang.” (make)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek