Helemaal naar Benidorm om Toon VDB aan te moedigen.© Belga

Supporters Toon Vandebosch stuwen hem naar 11de plaats in wereldbekerwedstrijd Benidorm

Stabroek -

Het is de verdienste van Toon Vandebosch dat hij in de wereldbekerwedstrijd in Benidorm elfde is geworden. Maar de uitbundige aanmoedigingen van een kleine veertig superfans hebben hem zeker en vast geholpen bij deze knappe prestatie.

Erik Vandewalle

Kort na de wedstrijd kregen we Maarten Dombrecht aan de lijn in Benidorm. Op de achtergrond feestende fans en hier en daar worden ook Spaanse woorden geroepen. De groep van een veertigtal superfans van Toon Vandebosch is na de wedstrijd op weg naar de camper van hun poulain. 

© BELGA

Maarten Dombrecht: “Toon staat niet op het podium, maar dat hadden we ook niet verwacht. Met z’n elfde plaats op 1,39 minuten van de winnaar zijn we meer dan tevreden, want dat is en blijft een topprestatie. Vergeet niet, hier in Benidorm is de wereldtop van het veldrijden samen. Wie dan afklopt op plaats elf, is een hele knappe veldrijder.”

Even tijd om met de fans op de foto te gaan.© rr

De supportersclub van de veldrijder uit Malle is de voorbije jaren in het wereldje van het veldrijden uitgegroeid tot een opvallende sfeermaker en dat was zondag in Spanje niet anders. “Toen we op weg waren naar Toons camper groeide onze groep aan met joelende Spaanse supporters. Velen wilden wat graag met iemand van ons op de foto. De andere wielerliefhebbers, en niet enkel de Spanjaarden, waren vooral gecharmeerd door het enthousiasme waarmee we Toon aanmoedigden. Samen feestvieren met Toon zit er niet in. We gaan hem wel even feliciteren, maar hij moet zich rustig houden. Hij zit nog altijd in de running voor een selectie voor het wereldkampioenschap volgende week zondag in Hoogerheide. Maar het zou al straf zijn, moest Toon niet geselecteerd worden voor het WK”, klinkt het uit de mond van Maarten Dombrecht. Zijn medefans joelen om te laten horen dat zij zeker zijn van die selectie.

Volgende week met hoedjes naar het wereldkampioenschap.© koen fasseur

Vragen of de supportersgroep zondag de landsgrens oversteekt naar Hoogerheide is een open deur intrappen. “Hoogerheide mag zich klaarmaken. Ook daar zullen we opvallend aanwezig zijn, want het wereldbekerparcours ligt maar op enkele kilometers van onze thuisbasis in Stabroek”, verzekert Maarten Dombrecht. Maandagavond vertrekken de wielerfans opnieuw richting Stabroek. Maar tot dan is het natuurlijk feesten geblazen.

Tevreden met prestatie Toon.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners