Was dit de allerlaatste kerstboomverbranding in Wommelgem?© Robin Fasseur

Kerstboomverbranding brengt licht en sfeer in duister en kil Fort 2: burgemeester denkt niet aan afschaffen en helpt vuur zelfs ontsteken

Wommelgem -

De kerstboomverbranding die de Chiro Woka en Scouting Wommelgem samen organiseerden aan Fort 2 lokte heel wat sfeerzoekers.

De jeugdbewegingen pikten terug aan met de jarenlange traditie nadat die de voorbij twee jaar onderbroken was geweest door corona. Het duurde zijn tijd alvorens de door de gemeente opgehaalde sparren vuur wilde vatten. Door het natte weer van de voorbije dagen moesten de leidingsploegen met de hulp van en onder toezicht van de brandweer hun beste pyromanische talenten aanspreken om het vuur te ontsteken.

Burgemeester Frank Gys en schepen Lise Poelemans hielpen de scouts en Chiro bij het ontsteken van de berg oude kerstbomen,onder toezicht van de brandweer.© Robin Fasseur

Hoewel het zeker vanaf 20 uur gezellig werd en de jeugdbewegingen weer een flink centje hebben bijverdiend voor hun zomerkampen, zou die wel eens de laatste kerstboomverbranding geweest kunnen zijn. In aanloop naar deze editie hadden nogal wat milieubewuste Wommelgemnaren kritiek geuit op het evenement. Het zou niet meer van deze tijd zijn en luchtvervuiling in de hand werken.

Schepen van Jeugd Lise Poelemans (N-VA): “Wij zijn als lokaal bestuur niet van plan de kerstboomverbranding te verbieden. Zolang de jeugdbewegingen zelf nog willen doorgaan, zullen wij hen zoals dit jaar opnieuw de nodige ondersteuning bieden.” (jaa)

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners