Eki (l) en Van Steenwinkel proberen bezoeker Cocchiere de bal te ontfutselen.© Kms

Voetbal 3de afdeling VV A KFC Eppegem - Tempo Overijse 0-3

Niels Van Delm met Eppegem roemloos ten onder tegen Overijse: “Toch zijn we niet weggespeeld tegen de tweede in de stand”

Zemst -

KFC Eppegem verloor zondag met 0-3 van streekgenoot Tempo Overijse. Eppegem kon enkel in de eerste twintig minuten van de tweede helft wat weerwerk bieden, maar dan had opponent Overijse al lang de schaapjes op het droge. Aan de rust leidde de druivenploeg al met 0-2 na twee identieke doelpunten.

Bart Devaere

In de eerste helft noteerden we geen enkele kans voor een moedig en erg jong Eppegem, dat tegen het degradatiespook vecht. Overijse daarentegen had iets goed te maken nadat het twee wedstrijden na elkaar tegen een degradatiekandidaat had verloren. Bij de rust stond het al 0-2 na twee identieke doelpunten. Een hoge vrije trap van De Doncker verdween eerst, gedragen door de wind, aan de tweede paal over iedereen in de verste hoek binnen en even later mocht diezelfde speler dat vanop dezelfde plaats nog eens overdoen. Doelman Grimaldi loste de bal en Joren Dehond liep zijn makkelijkste goal uit zijn carrière binnen.  

Mooi programma

“We waren op onze hoede naar hier afgezakt”, vertelde doelpuntenmaker Dehond. “We hadden in onze vorige twee wedstrijden een les in naïviteit gekregen. Twee wedstrijden trokken we roekeloos ten aanval en we werden twee keer afgestraft tegen ploegen die onderaan staan. Ditmaal vertrokken we vanuit een goede organisatie en hebben we geduldig onze kansen afgewacht met het gekende resultaat. In de tweede helft kwam Eppegem weliswaar opzetten, maar hebben we de match gecontroleerd en er via Cocchiere nog een extra doelpunt kunnen maken. Nu wacht ons met een midweekmatch tegen Anzegem en volgende week op Drongen een mooi programma om te bevestigen”, aldus een gelukkige Dehond.

Niels Van Delm van Eppegem was uiteraard teleurgesteld, maar gezien het verloop van de match hing zijn hoofd toch niet volledig tussen de knieën.

“We hebben in de eerste helft haast niets weggegeven en onze organisatie stond goed”, aldus Van Delm. “Spijtig dat twee stilstaande fases ons de nek omwrongen. In de tweede helft hebben we onze voet geplaatst naast een topper uit onze reeks en slikten we nog een doelpunt na duidelijk buitenspel. Ik vind dat we ons moeten proberen op te trekken aan de prestatie van vandaag, ook al leverde ze dan alweer geen punten op”, aldus Van Delm.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners