Brandweer redt twee honden uit brandende woning in Zoersel

Zoersel -

De brandweer van Zone Rand heeft zondag twee honden gered uit een brandende woning in de Kapellei in Zoersel. Een van de honden kreeg zuurstof toegediend. Op het moment dat de brand uitbrak, waren de bewoners niet aanwezig.

jtp

De alarmcentrale verwittigde rond 15.15u de brandweer omdat de bewoners niet thuis waren. “Bij aankomst bleek dat er sprake was van heel veel zwarte rook die uit de woning kwam”, zegt luitenant Bart De Koninck van Brandweer Zone Rand, post Malle. De brandweer kwam ter plaatse, verschafte zichzelf toegang tot de woning en ging op zoek naar de brandhaard.

“De accidentele brand bleek te woeden in een opgestapelde hoop hout aan de kachel”, zegt De Koninck. De brandweer ging het vuur te lijf en kreeg de brand uiteindelijk onder controle. De bewoners waren niet thuis, maar in de woning waren wel twee honden aanwezig. “De ene hond was er erg aan toe, die had zuurstof nodig om er weer helemaal door te komen. De tweede hond zat iets verder in de bench en raakte niet gewond”, zegt De Koninck.

In de woning is wel heel wat water- en rookschade. De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoners worden opgevangen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners