© BELGA

Smet op de knappe zege tegen Standard: Antwerp in acute spitsennood tegen Anderlecht

Antwerp boekte zondagmiddag een knappe 4-1-zege tegen Standard. Niets dan lachende gezichten na afloop in het Bosuilstadion, al was er toch een smet op de zege: de gele kaart van Vincent Janssen, die twee keer raak trof tegen de Rouches.

Dero

LEES OOK. Antwerp toont zich klasse te sterk en maakt vlot komaf met Standard in doelpuntrijke wedstrijd

Vlak voor de pauze ging Vincent Janssen stevig door aan de zijlijn. Ref Boterberg was onverbiddelijk en toonde de Nederlandse international de gele kaart, tot ergernis van Mark van Bommel. Het was immers de vijfde gele kaart in de competitie voor Janssen, waardoor hij de verplaatsing naar Anderlecht (zondag 29 januari) door schorsing moet missen.

LEES OOK. REACTIES. Toby Alderweireld tankt vertrouwen tegen Standard: “Beste voetbal van het seizoen terwijl de helft van de ploeg er niet is”

Spitsennood

Een afwezigheid van de clubtopschutter komt altijd ongelegen, maar voor Antwerp en Janssen is dit zeker het geval. Door het vertrek van Michael Frey naar Schalke 04 was de spoeling immers erg dun voorin bij de Great Old.

Met Bruny Nsimba (22) heeft Mark van Bommel amper één fitte aanvaller achter de hand. Nsimba trof eerder deze week raak tegen Oostende en viel ook tegen Standard in. Tegelijkertijd vestigt Antwerp de hoop op Gyrano Kerk. De 27-jarige Nederlander komt over van Lokomotiv Moskou en wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag voorgesteld. Een lange inloopperiode mag de aalvlugge aanvaller vergeten, want het lijkt haast vanzelfsprekend dat Kerk tegen Anderlecht al minuten zal maken.

LEES OOK. Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou) moet de aanval van Antwerp versterken

© BELGA

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY