© BELGA

REACTIES. Toby Alderweireld tankt vertrouwen tegen Standard: “Beste voetbal van het seizoen terwijl de helft van de ploeg er niet is”

Toby Alderweireld stond tegen Standard als een muur in de defensie en had in de eerste helft Perica in zijn binnenzak. “We zitten in een goeie periode nu en deze zege is daar het gevolg van. “

dbe, havg

“We startten de wedstrijd heel goed en ik ben ook blij voor Pacho dat hij vandaag heel sterk was. Nu is het de bedoeling om rustig te blijven. We weten hoe we druk moeten zetten, elke keer hebben we een perfect plan en iedereen gelooft er nog in. Dus mijn complimenten aan de hele ploeg en de staf.”

Toch blijft The Great Old nog steeds op vrij grote afstand van Genk staan. “Ja, dat klopt. We staan nog altijd derde en niet eerste, ondanks de prestaties die we nu op de mat brengen. Maar we moeten nu gewoon blijven winnen en als in de play-offs de punten gehalveerd worden, is er nog veel mogelijk.”

En als kapitein van het team, ziet de Antwerpenaar ook dat het goed loopt ondanks enkele blessures. “We spelen ons beste voetbal van dit seizoen terwijl de helft van de ploeg er nog niet is. Er komen nu nog enkele jongens terug, dus het kan alleen maar verbeteren. We hebben een goeie mix van ervaring en jonge jongens en nu moeten we de flow vasthouden.”

LEES OOK. Antwerp toont zich klasse te sterk en maakt vlot komaf met Standard in doelpuntrijke wedstrijd

Jelle Bataille: “Nieuwkomers zullen we met open armen ontvangen”

Jelle Bataille startte voor het eerst weer in de basis na twee matchen op de bank en was meteen goed voor een assist en een grote kans: “Of het makkelijk ging? Dat is het verkeerde woord, maar we spelen het enkele keren goed uit en scoren op het juiste moment”, aldus Jelle Bataille na de wedstrijd. “Die 2-1 viel wat ongelukkig, maar we maken meteen daarna de 3-1 en na die rode kaart was het boeken toe voor Standard. We hadden absoluut het vertrouwen om drie punten te pakken vandaag en dat zag je ook wel.”

© Isosport

“Iedereen is goed bezig de laatste weken. Ikzelf heb ook al op vier verschillende posities gespeeld, dus nu is het aan mij om dat zo goed als mogelijk te blijven doen. En met die paar blessures is het belangrijk dat ik overal wel kan spelen. Of er nog iemand bij moet? Ik denk met wat nu tonen dat er niemand bij moet. (lacht) Neen, er kan altijd wel iemand bij komen, en die zullen we met open armen ontvangen.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Frivool Antwerp veegt de vloer aan met Standard, offensieve spelers duidelijk in hun sas

LEES OOK. COMMENTAAR. “De eerste helft was van het strafste dat we dit seizoen al gezien hebben op de Bosuil”

Mark van Bommel: “Onze tweede goal gaat veel clicks opleveren op sociale media”

Mark van Bommel kon tevreden terugblikken op de dominantie prestatie van zijn manschappen. “We hebben een mooie partij op de mat gelegd en ik zie mijn jongens spelen op een manier zoals ik dat als voetballer ook graag deed”, stak de Nederlander van wal.

“Vanaf het begin hadden we controle over de wedstrijd en we kwamen al vroeg op voorsprong”, ging Van Bommel verder, die geen algemeen ‘recept’ ziet voor de vroege goals van de voorbije weken. “We willen altijd agressief spelen en druk naar voor zetten. Zo laat je enkele tegenstanders iets vrijer, maar als je de druk goed uitvoert, kan je heel gevaarlijke situaties creëren. Ons eerste doelpunt was mooi en als je die tweede goal op Instagram of Twitter gooit, ga je binnen de kortste keren veel clicks hebben. Standard scoorde dan wel tegen op stilstaande fases, maar die remonte hebben we meteen de kop ingedrukt.”

Na zo’n glansprestatie komen er al snel vragen over ‘de beste prestatie van Antwerp’ of ‘het beste voetbal van België’ naar boven. “Het was één van onze beste matchen. Mooi dat jullie zo’n vragen stellen, want dat toont aan dat jullie er zo over denken. Maar ik ga er geen superlatieven tegenaan gooien of zeggen dat wij het beste voetbal van België spelen. Dat is aan jullie om te doen. We spelen wel zoals ik het ook wou als voetballer: agressief, kort, voorwaarts gericht, dynamisch en met mooie balkunstjes en aanvallen.”

Na de rode kaart voor Cimirot volgde nog wel de 4-1, maar echt sprankelen zoals in de eerste helft, deed het Antwerpse spel niet meer. “Na de rode kaart zakte Standard verder in, waardoor we het moeilijker hadden om de ruimtes te vinden. Jammer dat Janssen volgende week geschorst is (hij pakte zijn vijfde gele kaart, red.) en dat Stengs zijn vierde gele kaart pakte. Beide waren onterecht volgens mij”, besloot Van Bommel.

© Isosport